Івано-Франківськ

Стало відомо, які зарплати отримують керівники державних банків та НБУ

Найбільше платять у "Приваті", а найменше пощастило керівнику Укргазбанку.

Стало відомо, які зарплати отримують керівники державних банків та НБУ

В Україні серед державних банків найбільшу зарплату отримує голова правління “Привату” Герхард Бьош. У липні він заробив більше ніж 2,4 млн грн та значно випередив усіх своїх колег. Водночас голова НБУ Андрій Пишний, який відповідає за всю банківську систему, в місяць заробляє в середньому 629 тис. грн. Про це пише ПІК з посиланням на Obozrevatel.

“Найбільш високооплачуваний менеджер у банківській сфері голова правління ПриватБанку Герхард Бьош. Так, у липні він отримав зарплату в розмірі 2 млн 472 тис. грн. Для порівняння, це майже на 2 млн грн більше, ніж заробляє колега Бьоша в Укргазбанку. Голова правління Ощадбанку Сергій Наумов стабільно заробляє близько 1,1 млн грн на місяць”, – йдеться у повідомленні.

Варто додати, що з зарплати банкірів також утримуються податки. З зарплати голови “Привату” – 519 тис. грн за липень, а у його колеги з “Ощаду” – 216,4 тис. грн. 

Віктор Пономаренко, голова правління Укрексімбанку, ще в червні заробив більше ніж 1,2 млн грн і міг би посісти друге місце за рівнем зарплати. Однак за липень банкір заробив лише трохи більше ніж 1 млн грн і поступився колезі з “Ощаду”.

Де більше заробляють: в НБУ чи держбанках

Зарплати в Національному банку України офіційно не публікують, однак і голова регулятора, і його заступники заповнюють декларації в НАЗК.  Очільник НБУ Андрій Пишний минулого року в середньому заробляв 628,9 тис. грн на місяць. І хоча це висока зарплата, до зарплати голови Ощадбанку (цю посаду колись обіймав Пишний) дохід голови Нацбанку не дотягує.

У середньому ж зарплати членів правління НБУ відповідають рівню наглядових рад держбанків, однак не дотягують до рівня зарплат у найбільших державних банках.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено