Івано-Франківськ

У МЗС України назвали мету Курської операції

Україна досягає відповідних цілей на Курщині і продовжуватиме це робити.

ArticleImage 229597 scaled

Україна не зацікавлена у захопленні територій Курської області Росії, а нинішню операцію проводить задля захисту своєї території та населення від ворожих ударів.

Про це повідомив речник МЗС України Георгій Тихий, передає Суспільне, пише ПІК.

“На відміну від Росії, Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена в тому, щоби забирати якусь територію Курської області. Але ми хочемо захистити життя своїх людей”, – заявив речник МЗС.

Він звернув увагу, що від початку цього літа лише з Курської області й лише по районах Сумської області росіяни завдали понад 2000 ударів – з РСЗВ, артилерії, мінометів, дронами, випустили 255 КАБів та понад 100 ракет.

Через те, що Україна не має змоги завдавати далекобійних ударів по росії, з’явилась потреба у звільненні прикордоння від російського контингенту, який обстрілює українські землі. 

“Операція в Курській області також допомагає фронту: не дозволяє Росії перекидати додаткові підрозділи на Донеччину і ускладнює її військову логістику”, – каже Тихий.

Також він наголосив, що операція Сил оборони відбувається без якихось порушень міжнародного гуманітарного права.

“Ціллю Сил оборони України є лише військові сили і військові контингенти. Це дуже важливо. І мета цієї операції – це збереження життів наших дітей, захист території України від російських ударів”, — сказав речник МЗС.

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив, що ЗСУ проводять операцію у Курській області Росії. Своєю чергою Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українській військові контролюють 1000 кілометрів квадратних території РФ.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено