Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки грошей держава виділяє на ремонт доріг під час війни

Поки триває, не вщухає дискусія про те, чи доцільно витрачати кошти на розвиток інфраструктури.

Стало відомо, скільки грошей держава виділяє на ремонт доріг під час війни

У бюджеті-2022 на розвиток та утримання доріг державного значення посадовці призначили 42,2 млрд гривень. Ще 24,6 млрд передбачили на субвенції місцевим бюджетам на будівництво, ремонт та утримання доріг  місцевого значення. І 0,2 млрд виділили на розвиток дорожньої інфраструктури на кордоні з Польщею. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

Також до бюджету заклали 15,8 млрд гривень на виконання боргових зобов’язань за запозиченнями на розвиток автошляхів загального користування.

“В 2023 році витрати на дорожнє будівництво були урізані майже вдвічі. Так, на розвиток мережі та утримання доріг державного значення передбачили 27,5 млрд гривень, субвенція місцевим бюджетам скоротилася до 16 млрд. На ремонт дороги на українсько-польському кордоні виділили 1,5 млрд гривень. Ще 18,5 млрд було закладено на виконання боргових зобов’язань”, – йдеться у повідомленні.

В 2024 році Кабмін виділив Агентству відновлення та розвитку інфраструктури 17,1 млрд гривень за програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». Ці кошти – залишок спеціального фонду держбюджету, вони не були використані в попередні періоди (2021-2023 роки).

Гроші направили на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг державного значення, а також автомобільних пунктів пропуску на кордоні. На виконання боргових зобов’язань направили 23 млрд гривень, на розвиток дорожньої інфраструктури на кордоні з Польщею – 0,04 млрд.

Субвенцію місцевим бюджетам на цей рік не було передбачено. Натомість Кабмін виділив 2,4 млрд гривень із резервного фонду на відновлення доріг у прикордонних та прифронтових регіонах – тих, які використовуються для потреб ЗСУ та гуманітарних цілей (перевезення гуманітарних вантажів та евакуації).

infohrafika remont dorih uk normal

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено