Івано-Франківськ

У Тернополі судитимуть зловмисників, які допомогли виїхати за кордон 122 чоловікам (ФОТО)

До Тернопільського міжрайонного суду скерували матеріали двох кримінальних проваджень.

455475451 832713002372464 6961492033829820610 n scaled

У Тернополі судитимуть фігурантів двох кримінальних справ, які допомогли виїхати за кордон 122 чоловікам. Серед тих, хто скористався схемою — вихідці з  Тернопільщини, а також сусідніх – Львівської, Івано-Франківської та Хмельницької областей.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі, пише ПІК.

Як встановило слідство, серед зловмисників — мобілізований депутат однієї із сільських рад у військовій частині вносив прізвища своїх клієнтів, як водіїв-волонтерів.

“На підставі сфальшованих листів ця інформація потрапляла до автоматизованої інформаційної системи. У такий спосіб протягом липня 2022 – січня 2023 років підозрюваний допоміг незаконно виїхати за кордон 74 військовозобов’язаним чоловікам”, – йдеться у повідомленні.

У рамках іншого кримінального провадження розслідують незаконний виїзд за межі України 48 чоловіків призовного віку. Усі вони їхали за системою «Шлях», як водії, які мали привезти гуманітарну допомогу, але жоден з цих не повернувся з-за кордону.

“Слідство встановило причетність до організації цієї схеми тернополянина, який є засновником громадської організації та двох його спільників”, – зазначають в Держприкордонслужбі.

Ділкам загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі. Їх також можуть позбавити права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено