Івано-Франківськ

“Укрзалізниця” розраховує закупити ще 20 потягів “Інтерсіті”: ціна питання?

20 потягів «Інтерсіті» зможуть забезпечити перевезення 5-6 млн пасажирів на рік.

e15882f 0

«Укрзалізниця» планує розширити парк швидкісних поїздів «Інтерсіті» ще на 20 моделей Hyundai Rotem, повідомив в інтерв’ю Forbes Ukraine керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський. Вони дозволять перевозити до 6 млн пасажирів на рік.

“Зараз український уряд веде активні перемовини з представниками Кореї щодо потенціної закупівлі додаткових потягів виробника Hyundai. За попередніми домовленостями, один поїзд коштуватиме близько $16 млн. Загальна вартість програми становитиме приблизно $400 млн, включаючи сервісне обслуговування”, –  повідомив Перцовський.

Перші потяги корейський виробник зміг би надати вже за 18-24 місяці після підписання угоди, сказав голова пасажирського напряму УЗ. Усі 20 експресів можуть з’явитися в Україні впродовж 3-4 років.

До слова

Перші 10 міжрегіональних електропоїздів виробництва компанії Hyundai Corporation Україна придбала у 2012 році до футбольного чемпіонату «Євро-2012», що проходив в Україні та Польщі.

У складі електропоїзда 9 вагонів: 3 вагони першого класу та 6 вагонів другого класу, із яких один має буфет для пасажирів.

Вагонний парк «Укрзалізниці» щороку скорочується на 5-7% через те, що вагони досягають граничного віку, також повідомив в інтерв’ю Forbes Перцовський. Середній вік вагонів УЗ – 31 рік.

До 2028 року може статись так, що УЗ буде здатна задовільняти лише третину попиту. «Оскільки на той час «на ходу» залишиться лише третина парку», – пояснив Перцовський.

За перше півріччя «Укрзалізниця» перевезла на 23% більше пасажирів, ніж торік – 13,3 млн. За останній рік до повномасштабного вторгнення Росії УЗ перевезла близько 25 млн пасажирів.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено