Івано-Франківськ

Як вибрати форму для випічки залежно від виду страви?

Насправді скляний, керамічний та алюмінієвий посуд має свої унікальні властивості.

13x9dishes-lowres-2x1-0022.jpg?width=2048&quality=75&crop=2:1&auto=webp

Асортимент посуду для приготування надзвичайно різноманітний, тому в тебе завжди буде вибір, в чому приготувати пиріг чи запекти м’ясо. Але чи знаєш ти, що форма для випічки може вплинути на швидкість приготування та смакові якості страви? Насправді скляний, керамічний та алюмінієвий посуд має свої унікальні властивості, що впливають на кінцевий результат. Як саме? З’ясуймо.

Коли краще використовувати металеві форми для випікання?

Алюміній (з антипригарним покриттям чи без нього) найчастіше використовується при виготовленні посуду для запікання. Він легкий та краще проводить тепло, що сприяє рівномірному прогріванню вмісту. Завдяки цій властивості металеві вироби чудово підходять для приготування страв із тіста: тістечок, бісквітів, пирогів, запіканок тощо. Блискучі ємності з товстого алюмінію створюють ніжну, делікатну скоринку для хліба та печива.

Алюмінієві форми відрізняються міцністю та можуть служити багато років за умови правильного догляду. Вони доступні в широкому асортименті розмірів, що дозволяє вибрати оптимальний варіант для приготування будь-якої страви.

Хоча металеві вироби загалом легко чистити і вони є доволі міцними, у догляді за поверхнею з алюмінію варто уникати абразивних засобів чи інструментів. Варто пам’ятати, що цей матеріал є доволі м’яким. До того ж пошкодження антипригарного покриття може призвести не лише до втрати властивостей посуду, але також зробити його подальше використання шкідливим для здоров’я.

strawberry-olive-oil-cake-3.jpg

 

У якому випадку кращим вибором є керамічна або скляна форма?

Такий виріб зазвичай має чималий об’єм – від 1 л і більше. Саме тому для кексів чи печива він не відійде. Натомість скляні та керамічні форми на відмінно впораються з приготуванням страв з кислими інгредієнтами. Їхня поверхня має високу температуру плавлення, якої неможливо досягнути у побутовій духовій шафі. Саме тому можна не хвилюватися про потрапляння у їжу небезпечних речовин при нагріванні. Герметичність є ще однією важливою перевагою керамічних та скляних виробів. У такому посуді можна не хвилюватися про витікання соку, олії чи рідкого тіста за межі.

Керамічні та скляні форми люблять не лише за зручність та простоту догляду. Окрім суто споживчих властивостей, вони також мають надзвичайно естетичний зовнішній вигляд. Саме тому посуд зі скла та кераміки можна використовуватися для подачі страв прямо на стіл. Багато господинь не ховають свої форми від сторонніх очей: напроти – прикрашають ними відкриті полиці.

Чи насправді кераміка та скло такі ідеальні? На жаль, вони також не позбавлені недоліків. Зокрема, під час використання такого посуду варто стежити за температурою приготування. Вироби схильні до термічного удару. Тобто різка зміна температури може спричинити розбиття ємності. Саме тому не слід поміщати одразу після духовки під холодну воду. Краще залишити форму на деякий час при кімнатній температурі.

Якщо у тебе раніше не було скляного чи керамічного посуду для випікання, знадобиться деякий час, щоб звикнути до нього. Зокрема, потрібно врахувати, що такі форми нагріваються повільніше у порівнянні з металевими. Тобто час приготування страв може бути більшим, ніж зазвичай. Також доведеться звикнути до того, що кераміка та скло важать помітно більше у порівнянні з легким алюмінієм, особливо якщо форма велика. Зберігати такий посуд потрібно обережно, бажано використовувати спеціальні прокладки або тканину, щоб запобігти появі пошкоджень.

Тепер ти знаєш, що для приготування соковитої лазаньї краще вибрати скляну форму для випікання. Натомість домашній хліб зі скоринкою буде більш хрустким, якщо приготувати його у металевому посуді. Любиш займатися випічкою, але не хочеш витрачати на своє хобі багато грошей? Тоді тобі в Аврору – в інтернет-магазині представлено багато якісного посуду за приємними цінами. Поспіши поповнити власний домашній арсенал.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено