Івано-Франківськ

“Райські хатки. Франківськ!”: у краєзнавчому музаї відкриття виставка іконописних творів

Складна мистецька концепція має створити нові зв'язки в пошуках свого внутрішнього шляху до Бога.

455012780 888317639996420 6206043097694722370 n scaled

15 серпня в Івано-Франківському о 15:00 краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки “Райські хатки. Франківськ!”, на якій представлять творчість відомих українських художників-мистецтвознавців, Лева Скопа та його дружини Тетяни Думан -Скоп (1981-2020), розповідає ПІК.

Історія львівських художників-волонтерів вперше приходить у Франківськ в таких художніх формах. Виставка проводиться в рамках цьогорічного, широкого концепту святкувань 15-річчя проєкту “Врятуймо скарби разом!”, який був створений художником -реставратором Валерієм Твердохлібом в Івано -Франківську, у 2009 році, з метою збереження та популяризації мистецьких сакральних творів Галичини.

Експозиція сакральних творів, Лева та Тетяни, стане цікавим художнім експериментом, серед вже існуючих сакральних і мистецьких концептів цього виставково-музейного простору різних залів, який кардинально був оновлений з початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, під ідеєю “БОГ МІЖ НАМИ!”(куратори: Ярема Стецик,Валерій Твердохліб).

На даний момент, художніми авторами та учасниками цього динамічного, мистецького дійства вже є Ярема Стецик, Валерій Твердохліб, Нікіта Тітов, Олена Приходько-Кіслих, Олег Нетецький, Юрій Бакай, Сергій Полуботько, Ірма Вітовська -Ванца, Соломія Сашків- Олійник, волонтери ГО “Громадська ініціатива Галичини”, Григорій Сташків.

Виставка “Райські хатки.Франківськ!” розміщена в залі де знаходиться ікона “Деісус” з фільму “Тіні забутих предків”, твори Нікіти Тітова, та інсталяція “Секретики” Олени Приходько -Кіслих.

Виставка буде тривати орієнтовно до жовтня.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено