Івано-Франківськ

На Прикарпатті 62% мешканців багатоквартирних будинків перевірили свої димоходи

Газовики кажуть, що це дуже малий відсоток людей.

На Прикарпатті 62% мешканців багатоквартирних будинків перевірили свої димоходи

На Прикарпатті цього року тільки 62% мешканців багатоповерхівок та 0,5% приватних будинків перевірили свої димоходи. Про це повідомляє Франківська філія “Газмережі”, пише ПІК.

“Там наголошують, що димоходи обов’язково треба перевіряти, адже при несправних димовентканалах шкідливі продукти горіння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні. І як наслідок – відбувається отруєння чадним газом. Окрім того, при вологій та вітряній погоді, тяга в димових і вентиляційних каналах суттєво погіршується, а в окремих випадках може утворитися зворотна тяга”, – йдеться у повідомленні.

Особливо пильними мають бути користувачі димохідних газових приладів. На відміну від турбокотлів (які для згорання газу використовують повітря з вулиці й виводять продукти згорання на вулицю), димохідні котли для функціонування використовують кімнатне повітря, а продукти згорання виводяться в димоходи.

“На жаль, кожного року в Україні через несправні димовентканали трапляються нещасні випадки з летальним кінцем. Тому закликаємо наших споживачів не нехтувати своєю безпекою та безпекою рідних: звертатися до спеціалізованих організацій чи балансоутримувачів/голів ОСББ з вимогою здійснити перевірки димовентканалів», – каже заступник головного інженера Івано- Франківської філії «Газмережі» Андрій Витрикуш.

До слова, відповідно до чинного законодавства, відповідальність за стан димових та вентиляційних каналів у житлових будинках покладається на балансоутримувачів чи голову ОСББ, у приватних будинках – на власників (орендарів).

Саме балансоутримувач перевіряє справність димоходів та вентиляційних каналів або залучає фахівців
сторонніх організацій, які мають дозвіл Держпраці на виконання відповідних робіт.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено