Івано-Франківськ

На Прикарпатті перевірили якість повітря після атаки на Тернопільщині: чи є шкідливі речовини (ФОТО)

Вночі окупанти вдарили по промисловому об'єкту на Тернопільщині. влучивши в одну із ємностей, де зберігалися пально-мастильні матеріали.

456257982 1015135880397218 7268849445197048063 n scaled

Після ворожої атаки на Тернопільщині шкідливі речовини від пожежі піднялися в широкі шари атмосфери та рухались хмарою в різні сторони.

Була ймовірність, що вони досягнуть території Івано-Франківської області, повідомили в Івано-Франківському центрі контролю та профілактики хвороб. 

Чотири групи фахівців провели моніторингу якості атмосферного повітря на вміст шкідливих речовин на територіях, які межують з Тернопільською областю та в місті Івано-Франківську.

«Станом на 14.00 за результатами відбору проб атмосферного повітря в обласному центрі, у селах Бишів та Нижнів, а також між селами Поточище і Семаківці перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин, зокрема, вуглецю оксиду, азоту діоксиду, ангідриду сірчистого, формальдегідів, не зафіксовано. Наразі навколишнє середовище тут безпечне. Ситуацію продовжуємо відслідковувати. У разі погіршення показників повідомимо окремо», – зазначив державний санітарний лікар Прикарпаття Руслан Савчук.

Нагадаємо, продовж дня фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб роблять заміри якості повітря та води на Тернопільщині. Наразі спеціалісти виявили перевищення рівня вмісту хлору від 4 до 10 разів через пожежу паливно-мастильних матеріалів.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено