Івано-Франківськ

Скільки церков на Львівщині все ще підпорядковуються московському патріархату

У цих спільнот є останній шанс вийти з-під підпорядкування патріарха мocковського і перестати бути спільниками брехні.

Скільки церков на Львівщині все ще підпорядковуються московському патріархату

На Львівщині все ще залишаються релігійні громади, які підпорядковуються російській церкві. Їх 17. Про це повідомив голова облдержадміністрації Максим Козицький, пише ПІК.

“На жаль, на Львівщині станом на сьогодні ще є зареєстровані релігійні громади, які підпорядковуються мoсквi, їх 17. Вони мають  останній шанс вийти з-під підпорядкування патріарха мocковського і перестати бути спільниками брехні. Сподіваюсь, що представники цих спільнот впродовж дев’яти місяців зроблять правильний вибір. Якщо ж ні, припинення діяльності відбудеться у судовому порядку”, – написав він.

Козицький додав, що від початку повномасштабного вторгнення poсії в Україну в регіоні 37 релігійних громад розірвали зв’язки з країною-агресором: 24 громади перейшли у ПЦУ, а 13 – ліквідувалися за зверненням представників цих самих громад.

Нагадаємо, що 20 серпня Верховна Рада офіційно заборонила московський патріархат в Україні. Закон набере чинності через 30 днів з дня опублікування. Також громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з росією.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено