Івано-Франківськ

Львівські медики місяць боролися за життя підлітка, який заразився небезпечною інфекцією після купання в річці

Підліток мало не загинув через відмову нирок та печінки.

456381387 122208940988086720 8015097389881641807 n scaled

У Львові врятували 16-річного Данила з Вінниччини, який заразився у водоймі смертельною інфекцією. У підлітка почали відмовляти органи.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова, пише ПІК.

Юнак родом із міста Ладижин. Одного літнього дня разом з друзями вони пішли поплавати в річці Південний Буг, де відпочивають місцеві. Ввечері після купання у Данила раптово піднялась температура і не збивалася всю ніч. На ранок хлопець почав ще й блювати.

Медики районної лікарні спершу подумали, що у Данила тепловий удар, бо ж тоді стояла сильна спека. Утім, за два дні лікування стан підлітка лише погіршився. Вінницькі лікарі з’ясували, що він підхопив смертельно небезпечну інфекцію – лептоспіроз.

“Лептоспіроз – це важке інфекційне захворювання, яке переносять тварини. Найчастіше – гризуни: щурі та миші. Разом із сечею тварин небезпечна для життя людини бактерія потрапляє у воду і саме під час купання найчастіше відбувається зараження. На тілі Данила, коли він плавав у річці, були подряпини. Тому вбивча інфекція легко проникла в кров хлопця”, – йдеться у повідомленні.

Інфекція вразила нирки та печінку і вони перестали працювати. Наступними могли стати органи серцево-судинної системи і тоді юнак би загинув.  Підлітка  переправили з Вінниці до Львова.

“Оскільки в пацієнта була гостра ниркова недостатність, тобто сильне ураження нирок, лікуючи лептоспіроз, ми паралельно лікували і ниркову недостатність .Нам довелося під’єднати його до апарату для проведення гострого діалізу – “штучної нирки”. Данило дві доби безперервно перебував під апаратом – така сильна була інтоксикація. А вже потім ми виконували діаліз три рази на тиждень по чотири години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно ”, – розповідає керівниця нефро-діалізного блоку лікарні Святого Миколая Лілія Грицків.

Львівські медики боролися за життя хлопця майже місяць. Нині його нирки та печінка працюють як належить і він майже повністю відновився після хвороби. Юнак вже повернувся до Вінниці, де завершить лікування.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено