Івано-Франківськ

У швидкісних поїздах та на вокзалах Львова та Києва з’явилися оповіщення жестовою мовою

В інфозоні на вокзалі Івано-Франківська можна отримати допомогу жестовою мовою.

v5hfsj c16x9x49px26p c16x9x49px26p rc 6fdb7bee90848f7698096689a21bd302 scaled

У швидкісних поїздах та на екранах київського і львівського вокзалів з’явились оповіщення жестовою мовою.

Про це повідомили в “Укрзалізниці“, пише ПІК.

З повідомлень можна дізнатись про початок повітряної тривоги, розташування вбиралень, дитячих зон, допоміжні сервіси на вокзалах і в поїздах та іншу важливу інформацію.

“Ці зміни є частиною глобальної стратегії безбарʼєрності Укрзалізниці, яка спрямована на створення безпечного та доступного середовища для кожного пасажира. За 2 роки вже реалізовано понад 100 проєктів, що включають модернізацію вокзалів, оновлення рухомого складу, запровадження нових послуг для людей з інвалідністю та можливість онлайн-замовлення інклюзивних вагонів”, – зазначили у компанії.

До слова, працівники інформаційних зон на вокзалах Києва, Львова, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Івано-Франківська та Чернівців вже користуються планшетами зі спеціалізованим застосунком.

Він забезпечує цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови, і, відповідно, комунікацію для пасажирів з порушеннями слуху.

Застосунок дозволяє працівникам залізниці викликати перекладача жестової мови, щойно виникає така потреба. Спілкування відбувається через відеозв’язок: співробітник говорить, а перекладач одразу транслює це жестовою мовою. Коли говорить пасажир з порушенням слуху – перекладач озвучує голосом.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено