Івано-Франківськ

Військові зібралися на акцію щодо створення у Франківську реабілітаційного центру (ФОТО)

Воїни зібралися на акцію у сквері біля міського озера.

3 12 scaled

У п’ятницю, 23 серпня, в Івано-Франківську діючі військові та ветерани Івано-Франківська зберуться на акцію у сквері поруч з міським озером.

Кілька десятків захисників зібралися неподалік ділянки, на якій планують будівництво закладу для реабілітації військових після поранень. Організатор зустрічі – військовослужбовець 114 бригади тактичної авіації Руслан Колішенко каже, реабілітаційні центри успішно працюють у різних містах України, однак тільки у Івано-Франківську це стало проблемою. 

2 14 scaled

В інших містах чомусь: у Львові, Києві, Дніпрі, але не в Івано-Франківську чомусь. На сьогоднішній день в місті Івано-Франківську немає потужної інфраструктури для реабілітації, яка би дозволила комплексно від початку і до кінця провести її по місцю. Наша мета дуже проста: будівництво реабілітаційного центру, збереження зеленої зони. Будь-які маніпуляції стосовно того, що тут якась житлова забудова, ми не приймаємо і готові контролювати далі. Якщо забудова буде з’являтися тут, ми особисто будемо включатися в цей процес», – розповідає організатор акції, військовослужбовець 114 бригади тактичної авіації Руслан Колішенко.

На думку військових, обране місце під реабілітаційний центр – ідеальний варіант для їх поранених побратимів, щоби ті якнайшвидше відновилися. Поруч вся необхідна інфраструктура та міська лікарня.

«Військові з ампутованими кінцівками, їм буде зручно тут виїжджати на прогулянки, тому це важливо. Локація – центр, полегшить військовим пораненим проходити реабілітацію саме тут. Водойма тут є, можна буде по кругу на візках прогулюватись. Це найсприятливіші умови. Це важливо, щоби було максимально комфортно, зручно. Пристосувати місто, треба обладнати для крісла колісного», – каже військовослужбовець полку «Сафарі» Назарій Зеленчук.

Військовослужбовець полку «Сафарі» Андрій Чуревич каже, що дивно, коли цивільні перешкоджають у реалізації проектів, які необхідні для захисників. Війна триває, а тому потреба у реабілітаційному центрі та ще й у зручному місці Івано-Франківська – необхідність.

«Однозначно я підтримую ідею будівництва реабілітаційного центру, оскільки зараз багато хлопців залишають своє здоров’я, щоби був мир тут, і люди мали можливість спокійно жити. Справедливо по відношенню до них, буде мати можливість поправити своє здоров’я, підлікуватися. Зелені зони, звичайно, добре в місті, але не потрібно ставити на другий план людей, які за нас зараз стоять, за нашу свободу і майбутнє», – розповів військовослужбовець полку «Сафарі» Андрій Чуревич.

Акція тривала майже годину. Кожен військовослужбовець мав нагоду висловитися щодо доцільності будівництва реабілітаційного центру неподалік міського озера. Після акції захисники вкотре зібрали підписи задля звернення до міського голови Руслан Марцінків, що реабілітаційний центр тут необхідний.

«Зараз ми підписуємо звернення до нашої міської влади, до якої ми вже приходили, виступали на сесії. І з 31 депутата 25 проголосували за будівництво тут реабілітаційного центру Так як з’явилися у нас громадські діячі, які дуже переживають, що в нас дуже мало зелених зон, виявляється, не враховуючи річку, одну зліва, другу справа і Карпати 20 км звідси, куди простіше здоровому чоловіку поїхати і відпочити. Переживають, щоби тут не було забудов великих. Тому ми от прийшли вам сказати, що тут забудов не буде ніяких», – каже військовослужбовець 102 бригади ТРО Микола Бітюк.

Нагадаємо, петиція про будівництво реабілітаційного центру біля озера набрала необхідну кількість голосів.

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено