Івано-Франківськ

У День Незалежності у Франківську вшанували пам’ять полеглих воїнів (ФОТО, ВІДЕО)

Щоб помолитися та вшанувати захисників, у Меморіальному сквері чисельно зібралися сотні людей.

4 10 scaled

У суботу, 24 серпня, українці відзначають 33-тю річницю з дня відновлення Незалежності України. Вже третій рік поспіль ми святкуємо нашу незалежність в умовах повномасштабної війни.

У цей пам’ятний день, у Меморіальному сквері Івано-Франківська, відбулася панахида за Героями, які віддали своє життя за волю України, впродовж всього часу її становлення, розповідає ПІК із посиланням на Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ.

Щоб помолитися та вшанувати захисників, у сквері чисельно зібралися сотні людей — рідні та друзі загиблих, військовослужбовці, представники національної поліції та влади, духовенство різних конфесій, представники громадських організацій та небайдужі мешканці міста.

Опісля панахиди до івано-франківців звернувся міський голова Руслан Марцінків, який закликав щодня пам’ятати про те, якою ціною та жертвою сьогодні нам дається незалежність.

Він зазначив, що станом на сьогодні у нашому місті ми маємо 537 мешканців громади, які загинули, захищаючи Українську Державу, 140 військовослужбовців вважаються зниклими безвісти, а близько 70 Захисників — у полоні.

У часі пам’ятного віче, міський голова спільно із Митрополитом Володимиром та Владикою Іосафом вручили сім’ям полеглих бійців посмертні нагоди.

Насамкінець заходу відбулося покладання квітів до могил Героїв України, а на завершення всі присутні виконали Державний Гімн України.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено