Івано-Франківськ

Як українці відзначали День Незалежності в Німеччині та Іспанії (ФОТО)

У Берліні донатили, плели захисні сітки та співали Гімн кримськотатарського народу, а в Мадриді представили національну танцювальну програму.

photo 2024 08 25 17 03 45 scaled

День Незалежності України — свято єднання всіх українців. Де б не перебували наші співвітчизники, вони гуртуються, щоб висловити свою відданість Батьківщині, яка нині у вогні та потребує підтримки.

Якщо Німеччина покаже приклад, інші підуть за нею

«Цього дня величаве дійство було організоване біля знаменитих Бранденбурзьких воріт, — розповів мешканець Берліна Руслан. — Тут відбулася демонстрація за участю тисяч українців і громадян інших країн, які таким чином висловили солідарність із Україною. А ще всі охочі могли долучитися до плетіння маскувальної сітки».

Як зазначили організатори, маскувальна сітка призначена для українських волонтерів та волонтерок із прифронтових територій, які постійно перебувають під обстрілами.

Під час демонстрації, на якій виголошували підтримку Україні у боротьбі з російським агресором, були розгорнуті транспаранти із патріотичними написами. Пролунав національний Гімн і кримськотатарський, а також українська музика від DJ-ів.

Напередодні Дня Незалежності FAZ.NET – Frankfurter Allgemeine Zeitung Oleksii Makeiev вийшла спільна стаття депутатів Бундестагу від демократичних фракцій та Посла України в Німеччині Олексія Макеєва.

«Якщо Німеччина покаже приклад, інші підуть за нею. Німеччина повинна взяти на себе ініціативу і в жаху війни угледіти європейський шанс нарешті стати безпековим субʼєктом — субʼєктом, що відповідає за власну безпеку і діє відповідним чином. Європа повинна бути надійною опорою для України».

«Німецька демократія все більше готова демонструвати силу, коли йдеться про відсіч російської війни — війни проти Європи та війни проти демократії, — зазначив Олексій Макеєв. — Адже німецька та європейська демократія представляє ті самі цінності, які наші хлопці й дівчата боронять на фронті».

Варто додати, що лідери Німеччини, Ірландії, Молдови, Норвегії, Ісландії, а також заступник Генерального секретаря НАТО, Президент Європейської Ради та Премʼєр-міністр Сполученого Королівства привітали Україну та український народ із Днем Незалежності.

Подивитися можна за цим посиланням: https://www.facebook.com/UkrBotschaftBerlin/posts/pfbid0zrTYkSH1S6vmzvh7nEbwwGRdxgEenA2LQp3m4BADF1b13wDgWNRWapSSyUfpSUuLl.

Іспанія: Найменша підтримка важлива

Із нагоди 33-ї річниці Дня Незалежності України у мадридському аеропорту Мадрид-Барахас ім. Адольфо Суареса розгорнута виставка в межах комунікаційної кампанії Українського інституту «Найменша підтримка».

photo 2024 08 25 17 05 24 scaled

Акція відбувається за підтримки Embajada de Ucrania en el Reino de España —Посольства України в Королівстві Іспанія, та спрямована показати, що прояви допомоги, які можуть здатися незначними, мають водночас значний вплив. Це й розголос тих чи інших подій у соціальних мережах, і підтримка демонстрацій тощо.

«Цією виставкою ми висловлюємо вдячність усім європейцям, іспанському народу та гостям Мадрида за їхню єдність і солідарність з Україною у цей вирішальний момент нашої історії. Кожна ваша дія на підтримку України наближає нас до перемоги над російським агресором. Ми цінуємо це!», — зазначив Сергій Погорельцев, Посол України в Королівстві Іспанія.

Уродженець міста Стебник на Львівщині Ігор Янів надіслав фото- і відеозвіт святкувань Дня Незалежності у Мадриді. У концертній програмі взяли участь дитячі колективи українців, що волею долі опинилися в Іспанії. До фесту долучилися й дорослі, а також представники різних національностей.

«До Дня Незалежності та Дня Державного прапора України закордонні дипломатичні установи України провели низку заходів та ініціатив. Від США до Південної Кореї і від Австралії до Норвегії — українці та іноземці зі всього світу долучилися до святкувань та підтримки України», — підкреслили в Міністерстві закордонних справ України.

Людмила Стражник. Фото і відео надані авторкою

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено