Івано-Франківськ

Ми справді дуже багато дали Україні: президент Польщі про військову допомогу

Варшава надала Києву майже 400 танків, серед яких - Т-72, PT-91 Twardy, Leopard.

Ми справді дуже багато дали Україні: президент Польщі про військову допомогу

Президент Польщі Анджей Дуда розповів, що з початку повномасштабної війни країна надала Україні військову допомогу вартістю близько 3 млрд доларів. За словами Дуди, загальна вартість допомоги Україні (військової, гуманітарної та іншої) становить 3,3% внутрішнього валового продукту Польщі, близько 100 млрд злотих – що становить близько 2,5 млрд доларів. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

«Це справді величезні суми. 12 мільярдів злотих лише військової допомоги, тому ми справді дуже багато дали Україні з огляду на наші можливості», – додав глава польської держави.

Також польський лідер зазначив, що Варшава надала Києву майже 400 танків, серед яких – Т-72, PT-91 Twardy, Leopard. Загалом українським захисникам було надано понад тисячу одиниць важкої техніки.

Дуда нагадав, що Україна отримала від Польщі колісні бронетранспортери Rosomak, гаубиці Krab, а також 10 винищувачів МіГ-29, 10 вертольотів.

До слова, у липні  Україна підписала безпекову угоду з Польщею. Документ передбачає зобов’язання польської сторони продовжувати підтримувати Україну протягом наступних десяти років. Крім того, там йдеться про надання Україні ще кількох пакетів військової допомоги.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено