Івано-Франківськ

Схожий на коника-стрибунця: на Прикарпатті помітили рідкісного богомола (ФОТО)

Богомол – єдина комаха в світі, здатна зазирнути собі за спину. 

Схожий на коника-стрибунця: на Прикарпатті помітили рідкісного богомола (ФОТО)

На Прикарпатті, в селі Клузів біля Франківська місцеві жителі помітили рідкісну для нашого регіону комаху богомола звичайного, який своїм зовнішнім виглядом нагадує коника-стрибунця або сарану, пише ПІК.

Пропонуємо Вам цікаві факти про богомола: 

  • На території України живуть сім видів богомолів. Більшість із них – в Криму та в Херсонській області. Проте один вид – звичайний богомол – поширений по всій території України, окрім Карпат.
  • Для людини ці комахи не становлять жодної загрози.
  • Розмір комахи – він може сягати 6-7 см в довжину. Забарвлення найпоширенішого в Україні богомола – яскраво зелене, як молода зелень. Такий колір допомагає комасі маскуватися під час полювання в природі.
  • Особливостями цієї незвичної істоти є її голова, що може обертатися на 360 градусів, і передні лапки. По-перше, вони складені так, наче комаха готується боксувати або складає їх в молитві – звідси і назва.
  • Самка богомола з’їдає самця після спарювання. На думку вчених, це потрібно їй, щоб поповнити запаси корисних речовин в організмі на період, коли їй буде важче полювати.
  • Якщо ж комаха залетіла до вас в квартиру, то її потрібно винести до найближчої зелені – в траву чи кущі.
  • Комахи надають людині величезну допомогу: вони знищують шкідників сільськогосподарських культур у великих кількостях. Богомоли винищують таких шкідливих комах як мух, сарану, і різноманітних жуків, що поїдають урожай.

До слова, нещодавно на Прикарпатті помітили журавлиний ключ.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено