Івано-Франківськ

У центрі Львові заборонили експлуатацію коней після інциденту із падінням тварини (ВІДЕО)

Зоозахисники наполягають на повній забороні експлуатації коней заради розваги.
800 0 1572873184 8696

Фото ілюстративне

У центральній частині Львова заборонили перебування коней і поні, а також їх використання для будь-якої діяльності.

Про це повідомили у Львівській міськраді, пише ПІК.

Рішення ухвалив виконавчий комітет міськради після того, як у середмісті впав кінь, який перевозив людей у кареті.

Зараз робоча група напрацьовує правила для регулювання діяльності з використанням тварин у місті. До неї увійшли представники міськради, громадськості, експерти, зоозахисники, депутати, а також власниця коня.

“Звертаю увагу, що відсьогодні і до напрацьованого рішення робота кінних карет у центрі міста заборонена»,– наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Нагадаємо, як стало відомо із соцмереж, у центрі Львова впав виснажений кінь в упряжці.  Власниця тварини привела його до тями і карета продовжила рухатися.

В зоозахисній організації UAnimals зазначили, що підготували заяву до поліції щодо фактів жорстокого поводження з тваринами.

“Ми в UAnimals переконані, що експлуатація коней у каретах заради розваг — жорстокий пережиток минулого і йому не місце в сучасному місті”, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у 2019 році у центрі Львова сполохані гучним звуком тварини винесли карету на лавку з людьми. Тоді постраждала 15-річна дівчина, а кобила зламала ноги — тварину приспали.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено