Івано-Франківськ

Чорна вода та мертва риба: росіяни отруїли річку Сейм на Курщині (ФОТО)

Річка Сейм — найбільша притока Десни.

08 27 2024 eko
Починаючи з 14 серпня, ймовірно скидаючи відходи невідомих речовин у річку Сейм, росіяни спричинили масштабне забруднення водойми.

Про це повідомили в Державному агентстві України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм, пише ПІК.

У річці зафіксували значне перевищення забруднюючих речовин, зокрема, амонію. Внаслідок забруднення у водоймі почала масово гинути риба.

Наразі забруднення поширилось по всій акваторії річки Сейм у межах Сумської області і дісталося Чернігівщини. Там, поблизу міста Батурин, фіксують чорну воду, запах гнилі, аміаку і мертву рибу.

“Концентрація розчиненого кисню у воді залишається критично низькою на всьому досліджуваному відрізку водойми. Хімічне споживання кисню перевищує гранично допустимі норми у декілька разів, що свідчить про високий рівень органічного забруднення”, – зазначають у Держрибагентстві.

На території шести громад Сумської області тимчасово заборонили  купатися, ловити рибу та використовувати воду для господарських потреб із р. Сейм.

Зараз рибоохоронні патрулі Держрибагентства спільно з іншими державними органами ліквідовують наслідки екологічної катастрофи. Зокрема, збирають  мертву рибу з дотриманням всіх санітарних норм.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено