Івано-Франківськ

Кімнатна муха відклала личинки у вусі чоловіка з Рівненщини: які в нього були симптоми

У цьому випадку — це була звичайна кімнатна муха.

depositphotos 189541502 stock photo man with hearing problem

На Рівненщині вперше за 2,7 місяця зафіксували випадок факультативного міазу, тобто паразитування личинок мух у тілі людини. Захворів чоловік.

Ентомологиня обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслана Драб розповіла, що хворобу виявили випадково, передає Суспільне.

Спочатку чоловік потрапив до медичного закладу  через інше захворювання. Також він відчував головний біль і шум у вухах. Його направили до отоларингологів, які виявили невідоме супутнє тіло у правому вусі. Виявилося, що це паразитування личинок, які відклала муха.

“У цьому випадку — це була звичайна кімнатна муха. Так сталося, що людина перебуває довгий час на відкритому повітрі. Там поруч є речі, де мухам добре розвиватися. Можливо, він заснув і муха випадково відклала яйця. Це непоодиноке і неприємне явище”, — розповіла ентомологиня.

Вона додала, що при високій температурі повітря личинки комахи можуть вилупитися із яйця за одну добу. При нижчій температурі цикл розвитку кімнатної мухи — до двох тижнів.

“Людині особливої шкоди це не завдає. Після видалення личинок рана санується, тобто йде знезараження і наступає одужання”, — пояснила Руслана Драб.

Зараз чоловік знаходиться в задовільному стані. Наразі він лікує інші патології, які не пов’язані з факультативним міазом.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено