Івано-Франківськ

У Франківську презентують мистецтво Харкова (ПРОГРАМА)

З 12 по 15 вересня 2024 року в Івано-Франківську відбудеться мультижанровий фестиваль «Харків: (не)релокована культура».

photo 5371048198300361330 w scaled

В рамках фестивалю «Харків: (не)релокована культура» харків’яни в  Івано-Франківську презентують вистави, виставки, книги, концерт, дискусійні зустрічі. Відбудеться це з 12 по 15 вересня в межах фестивалю. Місією якого є підтримати митців Харкова та презентувати їхні роботи після повномасштабного вторгнення. А також сприяти посиленню культурних зв’язків між регіонами, створити умови для обміну досвідом і подальшої співпраці.

Програма фестивалю:

457250591 906792201491637 8141994238875784331 n scaled

Окрім вистав та концерту, у перший день фестивалю відкриються три виставки, які будуть розміщені у фоє першого та другого поверху Франківського драмтеатру:

  • виставка «Антитекст», яка покликана показати, як оприявлювалась культурна пам’ять українців упродовж останніх 100 років;
  • фотовиставка «Харків: (не)релокована культура (22-24)» будуть презентовані роботи визнаного у світі харківського фотографа Олександра Осіпова, на яких можна буде побачити культурний Харків після 24 лютого 2022 року;
  • студія AZA NIZI MAZA на однойменній виставці покаже фотокопії художніх робіт дітей-студійців, які вони створювали, коли переховувалися на станціях метро навесні 2022 року.

У Театрі ляльок заплановані презентації двох книг харківських письменників і драматургів за участі авторів. 14 вересня відбудеться презентація книги «Пес Патрон і Великий Т» Юліти Ран, а 15 вересня – «Дивна весна» та «Жираф Монс» Олега Михайлова, чиї казки читатиме дітям акторка Франківського драмтеатру Надія Левченко.

В рамках фесту також заплановані три дискусії:

  • 12 вересня у фоє другого поверху Франківського драмтеатру відбудеться програмна дискусія «Валізи з досвідом: внутрішня міграція як стимул для розвитку», яку модеруватиме поетка, публіцистка, виконавча директорка радіо «Хартія» Іванна Скиба-Якубова.
  • 13 і 15 вересня у приміщенні Мистецької галереї «Ваґабундо» – панельна дискусія «Складні ідентичності міста: дослідження через мистецтво», на якій будуть презентовані проєкти «Що нам робити з цими будівлями» Миколи Набоки та «Іменем міста» Харківського ЛітМузею і харківських митців, та літературна дискусія з презентацією книг видавництва Vivat «Намисто історій: хто вив’язує вузлики» за участю письменниці й драматургині Юліти Ран та шеф-редакторки видавництва «Vivat» Олени Рибки.

На презентації книг та виставки – вхід вільний.

Придбати квитки на вистави та концерт, зареєструватися на дискусії та дізнатися більше про всі події фестивалю можна на сайті організатора.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено