Івано-Франківськ

На Надвірнянщині працівники ТЦК затримали водія туристичного автобуса: що відомо

Інцидент трапився у місті Яремче.
211dcf7b3c931ec8

Фото: Суспільне

У Івано-Франківській області 30 серпня правоохоронці та працівники ТЦК затримали водія туристичного автобуса із Полтавщини, де перебували 50 людей.  Чоловік, з яким це сталося, був другим водієм автобуса.

Про це Суспільному повідомила одна із туристок із Полтави, яка там перебуває, Юлія.

За її словами, працівники ТЦК разом з поліцейськими затримали водія на заправці близько 8:20.

“Водій зупинився неподалік заправки. Поки люди відійшли поїсти, у туалет, під’їхала поліція разом із працівниками Надвірнянського районного ТЦК. Водія із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне посадили в автомобіль та забрали. Усі люди залишились на вулиці. Виїзд у Полтаву мав бути завтра вранці. Із водієм їхав його 14-річний син, який залишився зараз один, бо тата забрали. Дитина намагалась додзвонитись до батька, він йому тільки сказав, що він у Франківську в лікарні проходить ВЛК”, — розповіла Суспільному Юлія.

У Суспільному зазначили, що пресофіцер Івано-Франківського ТЦК та СП Дмитро Бойканюк відмовився коментувати будь-які питання з цього приводу, порадивши написати інформаційний запит до Сухопутних військ ЗСУ.

Самих пасажирів автобуса пообіді пересадили на місцевий транспортний засіб. Другий водій автобуса Олександр розповів, що водій, якого затримали, перебуває в Івано-Франківську та проходить військово-лікарську комісію.

Пасажирів до Полтави він повезе самостійно 31 серпня. За його словами, на таку відстань супроводжувати автобус має ще один водій.

ОНОВЛЕНО:

31 серпня в Івано-Франківському обласному ТЦК та СП прокоментували інцидент. 

“”Сьогодні багато ЗМІ та телеграм-каналів опублікували новину про те, що нібито представники поліції та військовослужбовці ТЦК неправомірно затримали водія туристичного автобуса в Яремче. Під час проведення мобілізаційних заходів мобільною групою Надвірнянського ТЦК та СП Івано-Франківської області було виявлено громадянина України призовного віку. В ході спілкування з ним з’ясувалося, що він порушив військовий облік і не має права на відстрочку або бронювання”, – йдеться у повідомленні.

У ТЦК кажуть, що чоловікові запропонували пройти військово-лікарську комісію, на що він добровільно погодився.

“За рішенням ВЛК військовозобов’язаний громадянин України був визнаний придатним до військової служби та направлений для проходження базової загальновійськової підготовки в один з навчальних центрів”, – додають в прикарпатському ТЦК.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено