Івано-Франківськ

Переносять комарі: в Україні за серпень виявили 41 випадок гарячки Західного Нілу

Симптоми захворювання можуть бути схожими до ГРВІ чи грипу.

image 8 scaled

Від початку серпня в Україні зареєстрували 41 лабораторно-підтверджений випадок захворювання на гарячку Західного Нілу. Від початку року було 50 таких випадків.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я, пише ПІК.

У літній період хворобу діагностували в Києві та Київській області, і один випадок зареєстрували в Полтавській області.

Геморагічна гарячка Західного Нілу — це вірусна хвороба, що найчастіше передається через укуси комарів. Вона може викликати лихоманку та висипання на шкірі, а в тяжких випадках — запалення мозку та його оболонок. Найчастіше хворіють на гарячку Західного Нілу влітку та восени.

“Особливо вразливими є люди в місцях великої концентрації комарів і птахів: працівники тваринницьких комплексів і птахоферм, люди, які живуть біля водних об’єктів, а також мисливці, туристи, лісники, військовослужбовці, які тривалий час перебувають біля води чи на заболоченій території”, – повідомляють у центрі громадського здоров’я.

Від людини до людини хвороба не передається. Більшість людей під час зараження вірусом не відчувають жодних симптомів, дехто — легкі ознаки ГРВІ.

Приблизно у 20% хворих у проміжок між декілька днями та 2–3 тижнями після зараження, а найчастіше через 3-6 днів, можуть з’явитися симптоми, схожі на грип: висока температура, головний біль, біль у м’язах і суглобах, слабкість, нудота, діарея.

Основна кількість виявлених випадків захворювання проявляються у вигляді менінгіту та енцефаліту. Летальність від гарячки Західного Нілу складає 2–14%. Після перенесеної хвороби формується стійкий імунітет.

До слова, вірус найпоширеніший в Африці, Азії, Центральній Америці, Австралії, а також у США, Канаді та Мексиці.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено