Івано-Франківськ

Міністр освіти назвав умову, за якої вчителі можуть мати 24 тисячі гривень зарплати

Оксен Лісовий вважає, що та зарплата, яка є зараз  у освітян, не прийнятна.

Міністр освіти назвав умову, за якої вчителі можуть мати 24 тисячі гривень зарплати

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявив, що середня зарплата вчителя в Україні становить близько 12 тисяч гривень, тоді як, відповідно до Закону про освіту, вона мала б зрости до 24 тисяч гривень. Про це він повідомив в інтерв’ю для BBC, пише ПІК.

“Це точно не та зарплата, яку я як міністр, і я як громадянин, і я як батько, хотів би, щоб отримував вчитель“, – зазначив Лісовий.

На питання про перспективи підвищення зарплат вчителів до обіцяних трьох прожиткових мінімумів (близько 24 тисяч гривень), Лісовий відповів, що це стане можливим лише за умови наявності додаткових 50-60 мільярдів гривень у бюджеті.

“Я не буду на камеру озвучувати видатки на оборону, але цих місячних видатків вистачить для того, щоб підняти заробітну плату усім вчителям на рік“, – заявив він.

Лісовий звернув увагу на стан педагогів-дошкільників, яких він назвав “соціально маргіналізованими” через надзвичайно низьку зарплату в шість тисяч гривень.

“Їм доплачують до мінімуму, розумієте? І це неприйнятно“, – підкреслив міністр.

Міністр підтвердив, що в країні спостерігається значний дефіцит кадрів у сфері освіти, особливо серед вчителів інформатики, математики та англійської мови. Втім, Лісовий також зазначав, що найближчим часом педагогам не варто очікувати на підвищення заробітної плати.

Нагадаємо, що наразі державний бюджет України повністю витрачається на фінансування військових потреб. Натомість медична, соціальна та освітні сфери забезпечуються за рахунок підтримки іноземних партнерів.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено