Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про нову шахрайську схему із звільненням полонених

Вирує нова хвиля шахрайства, яка пов’язана зі звільненням із полону українських Героїв і Героїнь та пошуком зниклих безвісти.

eOtfbTXu scaled

Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець попередив про нову шахрайську схему зі звільненням полонених та пошуком зниклих безвісти. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

За його словами, шахраї видають себе за волонтерів, журналістів, представників державних структур або навіть країни-агресорки, “майстерно граючи на емоціях, обіцяючи звільнення, важливу інформацію чи навіть організацію дзвінка з рідними”. 

“Але за це вони вимагають гроші – нібито “плату” за свої “послуги”. Щоб не потрапити у пастку цих безпринципних зловмисників, будьте пильні!” – зазначив він

Омбудсмен радить:

  • завжди перевіряти джерела інформації; 
  • ніколи не передавати особисті дані незнайомцям та не розкривати конфіденційної інформації в соцмережах, навіть у приватних повідомленнях;
  • остерігатися будь-яких фінансових пропозицій, пов’язаних з “визволенням” чи “допомогою”;
  • пам’ятати: офіційні державні органи та волонтерські організації ніколи не беруть грошей за допомогу або надання інформації.

У разі отримання підозрілих пропозицій “допомоги” за винагороду Лубінець радить звертатися до Координаційного штабу, Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ і повідомляти кіберполіцію.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено