Івано-Франківськ

В Україні запрацював перший підземний шпиталь для ЗСУ (ФОТО)

Загалом проєкт передбачає будівництво понад двох десятків підземних стабпунктів.

e4012848c5cada1ae38a40baa3abd766ad384f50 scaled

В Україні розпочав роботу підземний госпіталь для надання первинної медичної допомоги і стабілізації стану військових після поранення.

Він розташований поблизу лінії фронту, пише ПІК з посиланням на Міноборони.

Шпиталь побудований на базі шести збільшених сталевих бункерів, кожен з яких має довжину 7,6 метра та діаметр 2,5 метра. Там встановлені системи вентиляції, водопостачання, водовідведення та альтернативні джерела живлення.

“Такі підземні стабпункти є критично важливими для збереження життів наших військових. В умовах інтенсивних бойових дій ми маємо забезпечити максимальний захист і швидку медичну допомогу нашим героям. Це перший крок у рамках масштабного проєкту, який зміцнить нашу медичну інфраструктуру та дозволить ще ефективніше підтримувати захисників на передовій”, — підкреслив міністр оборони України Рустем Умєров.

Для додаткового захисту, стабілізаційний пункт оснащений системами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Загальні інвестиції у проєкт склали понад 20 мільйонів гривень.

Підземний госпіталь складається з двох повноцінних операційних блоків, двох реанімаційних блоків, робочого приміщення та модуля відпочинку для медичного персоналу. Він оснащений сучасним медичним обладнанням, включаючи кисневі концентратори, апарати ШВЛ, кардіомонітори та дефібрилятори.

У госпіталі є можливість не лише стабілізувати поранених, а й проводити одночасно до чотирьох операцій.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено