Івано-Франківськ

Удари по Львову та Полтаві, кадрові зміни в Уряді та успіхи на Паралімпіаді: ТОП-10 подій тижня

А ще, пригадуємо підсумки "Рамштайну", ракети над Івано-Франківщиною та хабарі директорки райлікарні.

Удар по Прикарпаттю, впав F-16, Телеграм-канал для ухлинятів: ТОП-10 новин тижня за 26.08-01.09 (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 2-8 вересня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

Ракетні удари

Російські загарбницькі війська завдали двома балістичними ракетами «Іскандер-М» удару по навчальному закладу у Полтаві, внаслідок чого наразі вже відомо про понад 40 загиблих і 180 поранених.

photo 2024 09 03 14 00 53 scaled

“За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території навчального закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих”, – зазначив у день удару Володимир Зеленський.

Станом на восьме вересня у лікарнях померло ще троє людей. Відтак кількість загиблих збільшилась до 58. Ще понад 328 людей – поранені.

photo 2024 09 03 14 32 06

Вранці четвертого вересня росіяни завдали ще одного ракетного удару, цього разу по Львову. Пошкоджено житлові будинки у центрі міста, медичні та освітні заклади.

Відомо про сімох загиблих внаслідок атаки, серед них – троє дітей. Постраждали 47 людей.

photo 2024 09 04 06 44 22 scaled

За інформацією Першого медичного об’єднання Львова, госпіталізовано 45 потерпілих. Серед них – семеро дітей. У поранених – вибухові осколкові поранення тулуба, органів грудної клітки, кінцівок та обличчя. Також поранення внутрішніх органів, травми легень та судин.

photo 2024 09 04 12 27 38

Трагедія у Львові

Внаслідок ранкової атаки по Львову загинула матір та три її доньки, живим залишився лише чоловік. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий, оприлюднивши фото сім’ї.

Після сьогоднішньої атаки живим на цьому фото залишився лише чоловік Ярослав. Дружина Євгенія та троє їхніх доньок — Ярина, Дарина та Емілія — загинули у власному будинку”, – розповів міський голова.

photo 2024 09 04 12 37 05 scaled

Він зазначив, що Ярині Базилевич був 21 рік. Дівчина працювала в офісі “Львів — молодіжна столиця Європи 2025”.

“У центрі Європи Росія винищує українців цілими сім’ями. Росіяни вбивають наших дітей, наше майбутнє”, – додав Садовий.

Чергове засідання “Рамштайну”

Понад 800 КАБів, майже 300 “шахедів” та більше ніж 60 ракет росіяни застосували проти українців цього тижня.

Щодня ми працюємо заради більш сильних рішень на підтримку нашого захисту – заради відповідних далекобійних рішень. Про це я говорив із партнерами й на засіданні “Рамштайну”, — йдеться у повідомленні президента.

16 5 1300x820 scaled

Глава держави додав, що терор надійно зупиняється тільки в один спосіб: ударами по російських військових аеродромах, базах та логістиці російського терору.

Кадрові зміни в Кабміні та ОП

Верховна Рада пятого вересня підтримала призначення нових членів Уряду. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Отже, в Кабміні такі оновлення серед Міністрів:

  • Ольга Стефанішина обійме посаду Віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — Міністра юстиції;
  • Олексій Кулеба — Віцепрем’єр-міністра з відновлення — Міністра розвитку громад та територій
  • Андрій Сибіга — Міністра закордонних справ;
  • Герман Сметанін — Міністра з питань стратегічних галузей промисловості;
  • Віталій Коваль — Міністра аграрної політики та продовольства;
  • Світлана Гринчук — Міністра захисту довкілля та природних ресурсів;
  • Микола Точицький — Міністра культури та стратегічних комунікацій;
  • Наталія Калмикова — Міністра у справах ветеранів;
  • Матвій Бідний — Міністра молоді та спорту.

513e8647 a6c9 47d2 bcf3 f73b555dee44 1 1024x568 1 scaled

“Дякую Ірині Верещук, Денису Малюсьці, Дмитру Кулебі, Олександру Камишіну та Руслану Стрільцю за щоденну кропітку роботу в надзвичайних умовах. Разом ми в Уряді пройшли чимало викликів. Рухали Україну вперед. Перед новими міністрами стоять нелегкі завдання, але я певен, що їхній досвід та навички допоможуть у реалізації стратегічних цілей нашої держави”, – додав Шмигаль.

А восьмого вересня Володимир Зеленський призначив двох заступників голови ОП та двох своїх радників.

Радниками Президента стали журналіст та один з авторів промов президента Дмитро Литвин та ексголова Мінстратегпрому Олександр Камишін.

Заступниками керівника ОП стали колишня голова Мінреінтеграції Ірина Верещук та ексголова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Російські ракети літали над Прикарпаттям

У ніч на середу, 4 вересня, росіяни запустили по території України безпілотники Shahed-136 та ракетами Х-101/55 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Основний удар прийшовся на захід України. Спершу ракети спершу взяли курс на Тернопільщину, після чого продовжили рух Чернівецькою областю.

Згодом залетіли в повітряний простір Івано-Франківщини, про що повідомили Повітряні Сили ЗСУ. За інформацією моніторингових каналів, напряму руху був на Закарпаття та навіть Румунію. Але невдовзі ворожі цілі розвернулися в бік Яремче, а далі – Івано-Франківська.

Очевидці повідомили о соцмережі про серію вибухів біля Івано-Франківська, де пролітали ракети, працювала ППО.

Скандал у Верховині: директорка райлікарні наживалася на ліках

На Івано-Франківщині очільниця однієї із районних лікарень налагодила схему одержання неправомірної вигоди від представників фармацевтичних компаній.

458411385 517527927588108 1053661932979712124 n scaled 1

Слідчі встановили, що 42-річна директорка навмисне дробила предмети закупівель, тобто необхідних для лікарні медикаментів та лікарських засобів, щоби обійти процедуру публічних закупівель. Відтак укладала прямі договори з представниками «потрібних» фармацевтичних компаній, за що отримувала від них «відкат» – неправомірну вигоду.

Правоохоронці з’ясували:

“Упродовж року посадовиця укладала із трьома субʼєктами господарювання договори, у результаті яких отримала щонайменше 100 тисяч гривень неправомірної вигоди”. 

Поліцейські встановили учасників корупційного правопорушення. Провели декілька обшуків за місцями проживань та роботи фігурантів. Вилучили «чорнові записи», оригінали медичних документів, банківські карти, на які здійснювався перерахунок коштів та інші речові докази протиправної діяльності.

Чудовий виступ паралімпійців

У неділю, 8 вересня, збірна України закінчила свої виступи на Паралімпійських іграх-2024 у Парижі. Упродовж 11 змагальних днів наші паралімпійці завоювали 82 медалі: 22 золоті, 28 срібних та 32 бронзові.

Україна посіла сьоме місце в медальному заліку та стала п’ятою за кількістю виграних нагород. За кількістю завойованих медалей це четвертий результат в історії виступів “синьо-жовтих” на Паралімпіадах.

205907 1 large1 scaled

Найбільшу кількість нагород на Паралімпійських іграх у французькій столиці Україна виборола у плаванні (40), лідером за медалями став плавець Андрій Трусов, на рахунку якого п’ять нагород.

Надвірнянці розповіли за що люблять своє місто

Сьогодні місто Надвірна відзначає 435 років з дня першої писемної згадки.

З цієї нагоди журналісти ПІК запитали у мешканців Надвірної, чи люблять вони своє місто та за що.

Що кажуть люди – дивіться у відео:

Окрім того, очільник Надвірнянської громади Зіновій Андрійович розповів журналістам ПІК про те, чим живе місто в час війни та з якими викликами стикається.

Текстову версію інтерв’ю з очільником Надвірнянської громади можна прочитати за посиланням.

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Дякуємо, що читаєте ПІК!

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено