Івано-Франківськ

“Інспектор Марцінків”: мер Франківська перевірив Набережну та БАМ (ФОТО)

Чергова велоінспекція проїхалася віддаленими мікрорайонами Івано-Франківська.

1 7 scaled

Виїхавши від адмінбудівлі, роверова перевірка попри університет Нафти і газу вирушила на вулицю Набережну.

Там у дворі будинків 32 та 34 роботи із заміни мереж проводить КП «Теплокомуненерго». Перед осінньо-зимовим періодом латають аварійні ділянки. У зв’язку з цим є певні незручності, однак, мешканці проблема не у розкопках. Просять голову полатати міжбудинкові проїзди.

«Під час дощу тут величезне озеро утворюється. Вся вода тікає, а поруч колодязь з водовідведенням. Поруч 2 метра би поставити решітку і питання вирішено. Ну і трішки ці ями, що тут вже роками засипаємо, засипаємо, ніякого толку з того нема», – голова ОСББ «Набережна 32» Сергій Шевченко.

2 7 scaled

Далі вулицею Набережна об’їздною дорогою велоінспекція на чолі з міським головою Русланом Марцінківим вирушила до мікрорайону БАМ. Під пильним оком – вулиця Сухомлинського. Там очільник міста дав доручення відремонтувати підїзди початкової школи та садка. Не минули з перевіркою дошкільний заклад №23 «Дударик». Там наразі виховуються майже 200 діток. Укриття може убезпечити всіх дошкільнят та педколектив садка. До того ж, каже завгосп освітнього закладу, садок функціонує і під час вимкнення електроенергії.

«У нас облаштований як безпечний простір на першому поверсі, і в підвальному приміщенні ми поміщаємо в них до 300 дітей. Питною водою забезпечені в укритті, туалетне приміщення нам того року зробили в укритті в підвальному приміщенні. Генераторами ми забезпечені. Для харчоблоку вони заслабкі, але ми підлаштовуємося, дівчата стараються вийти, щоби тоді була електроенергія, щоби зготувати дітям їсти», – заступниця директора з господарських питань ЗДО №23 «Дударик» Уляна Шевчук.

Заступниця директора Департаменту освіти Світлана Пашкевич розповідає, усі школи громади розпочали навчання в офлайн режимі. Загальноосвітні та дошкільні заклади освіти забезпечені сховищами та резервним живленням на випадок знеструмлення.

«Заклади освіти та дошкільної освіти забезпечені найпростішим укриттям, або захищеними просторами, що дало змогу якраз розпочати навчання в офлайн режимі. Найпростіші укриття та захищені простори розраховані для укриття усіх учасників освітнього процесу. Також хочемо нагадати, що укриття у закладах освіти для населення доступні тільки у позаурочний час. Коли проводяться навчання, то ці укриття розраховані тільки для учнів та працівників того чи іншого закладу освіти. Усі укриття забезпечені питною водою, засобами резервного електроживлення, багато де вже є вентиляційні системи з протяжно-витяжною вентиляцією, але ми все-одно працюємо над покращенням і удосконаленням укриття», – розповіла заступниця директора Департаменту освіти і науки Світлана Пашкевич.

4 7 scaled

Поїхали туди, де кликали, каже про нинішню велоінспекцію очільник громади Руслан Марцінків. Вже неодноразово до міського голови зверталися мешканці мікрорайону Бам із рядом проблемних питань. 

«Було звернення від школи в мікрорайоні БАМ. Десь підлатати заїзди до школи. Є питання, що стосується вивозу сміття. Традиційно вже стало останніми місяцями. Також подивилися наш парк. Двори, які в роботі Матейки 29, який нещодавно був зроблений, а також Чорновола 20. Питання благоустрою, щоби місто було впорядковане та чисте. Перед зимою потрібно підготувати мережі. Бачимо, що наше Теплокомуненерго активно готує мережі для того, щоби ми увійшли в опалювальний сезон. Навіть на адресі Набережна 32 ви бачили, що частину тепломережі були замінені, щоби ті всі будинки були з теплом. Тому маємо більше як 200 сьогодні розкопок, які зараз здійснило Теплокомуненерго, які заробляє, готує до роботи, до опалювального сезону», – Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

5 6 scaled

Підготовка до зими – питання, на якому акцентують і дорожники міста. Директор МДК Віталій Бурко зазначає, роботи після літа не бракує. Через високі температури на дорогах громади утворилися тріщини та так звані асфальтні напливи.

 «Основний упор буде на підготовку до зими. Тобто Це ліквідація таких дрібних тріщин та ліквідація напливів. Ви бачите, що по Коновальця, по Тисменецькій, на Галицькій внаслідок високої температури повітря і руху важкого транспорту по дорогах, обочинах утворилися так звані напливи. Подекуди вони такої висоти, що впринципі легкові автомобілі можуть і мотором зачепити той наплив. Тому до зими це треба ліквідувати обов’язково», – директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко.

Зі всіма дорученнями комунальники мають впоратися до початку холодів. Обіцяють, до зими місто впорядкують.

3 6 scaled

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено