Івано-Франківськ

Шмигаль пояснив, де знайдуть 500 мільярдів гривень на дофінансування

Влітку цього року стало відомо, що у держбюджеті не вистачає понад 500 мільярдів гривень.

630 360 1725961505 900

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час річної пресконференції пояснив, де знайду 500 мільярдів гривень на дофінансування, передає ПІК.

“З чого складається мій оптимізм щодо 500 мільярдів гривень. Перше – це те, що ми вже перевиконуємося план з збору податків та платежів. Я вдячний за це українському бізнесу. Ми вже сьогодні маємо 75 мільярдів плюсом. Це і є частинка, яка формує ці 500 мільярдів. Друга частина – це економія на обслуговуванні зовнішнього боргу цього року. Завдяки перемовинам, ми зекономили 64 мільярди гривень. Це друга частина”, – каже Шмигаль.

Третя частина, за словами прем’єра, це планові внутрішні запозичення на внутрішньому ринку.

“220 мільярдів гривень було прописано в проєкті змін до бюджету, які подавав Мінфін. Зараз в процесі перемовин на базі комітету, ми домовилися з нашими банками, що вони мають більший ресурс ліквідності та готові позичити державі трошки більше…Це дало змогу зменшити податковий тиск щодо збільшення податків”, – пояснює Шмигаль.

Та додає:

“Цей рік ми пройдемо, знайдемо як запозичити, як перекредитуватися, можливо аванси візьмуть у нас. Це не класичний інструмент, але він є в розпорядженні, як план Б. Тому виходячи з цих параметрів, ми маємо певний оптимізм”.

Детальніше дивіться у відео на 1:02:57

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено