Івано-Франківськ

У підручнику з української мови для 7-го класу знайшли карту України без Криму

Міністр освіти Оксен Лісовий заявив, що помилку за власний рахунок виправить видавець.

У підручнику з української мови для 7-го класу знайшли карту України без Криму

У рекомендованому Міносвіти і виданому 2024 року за рахунок державних коштів підручнику з української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука виявили карту України без Криму. Про це пише ПІК з посиланням на Експресо.

На це звернула увагу літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко на своєму ТГ-каналі “Нерозбувний книгочитун”.

“Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для 7 класу (авт. Онатій А. В., Ткачук Т. П.). Це надруковано прямо поруч з текстом гімну України. Переконатися можнаось тутв електронній версії на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Надруковані ці підручники в 2024 році. Рекомендовані Міністерством освіти і науки України”, – зазначає вона.

Після появи її допису, співавторка підручника Анастасія Онатій заявила у себе на фейсбуці, що карта України без Криму з’явилася у посібнику “через прикру неуважність”, й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб “Домалюй Крим”.

Міністр освіти Оксен Лісовий наголосив, що Крим – це Україна і поінформував, що “технічну помилку за власний рахунок виправить видавець, який допустив некоректність дизайну”.

Видавництво “Літера”, яке видало підручник з картою України без Криму, заявило, що визнає помилку, та перепросило у громадськості, учнівської та педагогічної спільноти.

“Ситуація з піктограмою України без Криму, яка не є навчальним, а декоративним елементом у підручнику “Українська мова. 7 клас”, сталася через технічну помилку дизайнера і недогляд редакції під час остаточної підготовки видання до друку. Ми визнаємо свою помилку і відкликаємо всі підручники зі шкіл, натомість видруковуємо коштом видавництва виправлений наклад і забезпечимо новими підручниками заклади освіти”, – йдеться у повідомленні.

У видавництві також повідомили, що у зв’язку з інцидентом ухвалило рішення про звільнення головного дизайнера та догани і штрафи усім, хто був причетний до випуску книги.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено