Івано-Франківськ

Вода на роботі: як підтримувати продуктивність та концентрацію

Багато людей переконані, що достатньо пити воду лише вранці та ввечері. Але це не зовсім так.

AD 4nXfTUmVtQT3yNUOW0GdGMYIPwR0av3tPfNc0BM9hhzRu4c0aUnfaOg5r1YVOYOJzAz3WjHGrdLvEeEynyYUXpMjLahaTmTs5Wd7VinRIB6dfu8zLy3Y Lp56XU2LTRDoN0MvK6dsTzi0ageeXf2JLIcfofD9?key=m4Yh49oCWVKkI 20SySmsQ

Втамування спраги — одна з найголовніших фізіологічних потреб людини. А дотримуватися правильного питного режиму потрібно не тільки вдома, а й на робочому місці. Сучасна людина проводить в офісі багато часу.

Завдання керівника — забезпечити співробітників своєї компанії якісною чистою питною водою. А допоможе в цьому доставка води у бутлях, замовити яку легко на сайті https://mywatershop.com.ua/catalog/voda-v-butlyakh/. Сервіс My Water Shop пропонує доставку питної води, яка відповідає вимогам якості й безпеки, додому та в офіс.

Чому варто дбати про питний режим під час роботи?

Багато людей переконані, що достатньо пити воду лише вранці та ввечері. Але це не зовсім так. Щоб отримати максимальну користь для організму, варто пити воду невеликими порціями протягом дня. Дотримання питного режиму має низку переваг для організму:

  • Покращення концентрації. Так, стабільне надходження рідини в організм позитивно впливає на роботу мозку, покращує працездатність. Ви зможете легко виконувати завдання різної складності.
  • Відсутність хибного почуття голоду. Якщо роботи небагато, мозок може вам сигналізувати, ніби пора перекусити. Однак таке відчуття голоду може бути хибним. В такому випадку краще випити склянку води. Дотримання питного режиму знижує ризик переїдання та дозволяє не набирати зайві кілограми.
  • Зміцнення імунної системи. Через зневоднення і нестачу рідини в організмі страждає імунітет, можуть розвиватися різні захворювання. Якісна питна вода з оптимальним складом дозволяє зміцнити здоров’я, підвищити здатність протистояти хворобам.
  • Підтримка здоров’я опорно-рухового апарату. Через роботу в офісі й сидячий спосіб життя багато людей страждають від захворювань опорно-рухового апарату. Достатня кількість рідини сприяє правильному функціонуванню суглобів.
  • Позитивний вплив на шкіру і волосся. Випромінювання від офісної техніки може пересушувати повітря. А випиваючи достатню кількість рідини протягом робочого дня ви можете мінімізувати вплив сухого повітря на волосся і шкіру.

В чому небезпека зневоднення?

Інколи роботодавці не розуміють, наскільки небезпечною може бути відсутність питної води в офісі.

1. Порушення терморегуляції. Вода відіграє ключову роль у регулюванні температури тіла через потовиділення. При зневодненні цей механізм порушується, і це може призвести до перегріву і навіть теплового удару.

2. Зниження фізичної та розумової працездатності. Зневоднення викликає зниження енергії, м’язову слабкість і втому, що знижує здатність до фізичної активності. Дегідратація впливає на функції мозку, це може призводити до погіршення концентрації уваги, пам’яті.

3. Проблеми з серцево-судинною системою. При нестачі води кров стає густішою, що змушує серце працювати важче, щоб перекачувати кров по тілу. Це може призвести до підвищення пульсу й артеріального тиску. Зневоднення зменшує об’єм крові, що ускладнює транспортування кисню та поживних речовин до клітин.

4. Суха шкіра. Вода підтримує еластичність і зволоження шкіри. При зневодненні шкіра стає сухою, може лущитися і втрачати природний блиск. Недостатня кількість води може призводити до сухості в роті, очах і носі, що збільшує ризик інфекцій і подразнень.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено