Івано-Франківськ

“Термін дії вашої сім-карти закінчився”: через шахраїв прикарпатка втратила 89 тисяч гривень

За допомогою послуги віддаленої заміни SIM-картки шахраї можуть заволодіти номером телефону та банківськими рахунками.

У таку аферу потрапила 60-річна жителька Новицької громади, Калуського району, пише ПІК.

65f41b58366c8406709038

“До потерпілої зателефонував «представник оператора зв’язку» та повідомив, що термін дії її сім-картки закінчується, тож її необхідно перевипустити. Для цього запропонував ввести надиктовану ним комбінацію цифр та натиснути виклик. На мобільний заявниці надійшов код, який вона повідомила співрозмовнику, після чого зв’язок був втрачений”, – з’ясували поліцейські Івано-Франківської області.

Надалі заявниця запідозрила, що потрапила у шахрайську пастку та звернулась до банку. Там з’ясувала, що шахраї відкрили на ім’я потерпілої кредитний рахунок та зняли з нього майже 89 тисяч гривень.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють причетних до шахрайства осіб.

Водночас поліцейські нагадують:

  • не можна виконувати вказівки невідомих співрозмовників, які телефонують на ваш мобільний та пропонують послуги з покращення зв’язку, захисту мобільного чи банківського рахунку тощо;
  • пам’ятайте, що коди, які надходять на ваш телефон, призначені для особистого користування та не підлягають розголошенню;
  • у разі, якщо потребуєте вирішення питань, пов’язаних з обслуговуванням ваших рахунків або якості зв’язку, краще звернутися особисто до банківського відділення.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено