Івано-Франківськ

Освітній простір для дітей відкрили у Міській дитячій екологічній станції Івано-Франківська

В просторі працюватимуть з дітками ВПО та дітками наших захисників

1 1 scaled

12 вересня відкрили Освітній простір для дітей та молоді Міська дитяча екологічна станція Івано-Франківської міської ради. 

Це один із чотирьох освітніх просторів, які облаштували у нашому місті. Їх вдалося організувати Департаменту освіти спільно з Карітас Івано-Франківськ та Карітас Люксембург.  

«Єдина вимога від наших донорів і наша вимога: щоби тут займалися з дітьми. Діти – це наше майбутнє, і вони найбільш важко переносять цю війну і цю трагедію. Хоча важко нам усім, але дітям найбільше. Хоча вони не говорять про це. Ми співпрацюємо з Карітас-Люксембург. В одній з розмов з Карітасом ми сказали, що нам потрібні такі дитячі простори в нашому місті. Тут є вимушено переміщені особи, їх діти, а також військових діти, і ми потребуємо працювати з дітьми і в них мало таких приміщень», – розповів директор БФ Карітас Івано-Франківської архієпархії о.Володимир Чорній.

6 6 scaled

В освітньому просторі відбуватимуться психосоціальні заняття, тематичні майстерки, зустрічі з відомими людьми та дні спілкування, які проводитимуть педагоги екостанції. А ще тут проводитимуть літні та зимові школи для дітей.

«Ми мали приміщення, своїми силами ми зробили ремонт у цьому приміщенні, а вже проєкт допоміг нам закупити меблі і все сучасне обладнання, яке в процесі ми будемо використовувати на наших заняттях. Щоби збільшити приміщення класів, тому що наше адміністративне приміщення має тільки два класи, де можна зосередити діток, ми вирішили зробити такий простір. Не просто десь щось підкупити для нашої екологічної станції, а відкрити цілий простір. Ми маємо тут 3 кімнати, які вмістять набагато більше діток», – каже директорка Міської дитячої екологічної станції Галина Глушко. 

3 8 scaled

Кабінети оснащені технікою та всім необхідним, щоби діти могли як в ігровій формі, так і методами досліджень за допомогою комп’ютерної техніки вивчати навколишній світ. Вихованцям еко станції новий простір – до душі.

5 7 scaled

  • «Мені найбільше подобається сидіти в комп’ютерах, і доглядати рослини», – каже вихованка Міської дитячої екологічної станції Дарія Вівчарик.
  • «Ми побачили багато комп’ютерів. Особисто я хочу багато сидіти в цих комп’ютерах і досліджувати на них багато рослин», – вихованець Міської дитячої екологічної станції Олександр Оленіченко.
  • «Тут дуже багато навчають дітей. Але з відкриттям простору це буде ще більше вдосконалюватись», – каже вихованка Міської дитячої екологічної станції Галина Шевчук.

7 4 scaled

Освітній простір відкрили у межах проєкту «Гуманітарна допомога та психосоціальний супровід ВПО в Івано-Франківську». Завдяки співпраці Департаменту освіти та науки з благодійним фондом Карітас Україна вдалося залучити до доброї справи в умовах війни «Карітас Люксембург». 

«Це дуже важливо. Багато дітей, ви бачите, займається у нашій екологічній станції, розвивається. Ми багато грантових проектів подали. Сподіваємось, що будуть підтримані. Але дякую Карітас України, Карітас Івано-Франківська, отцю Володимиру за їхню позицію і нашим партнерам з Люксембургу, які профінансували таку хорошу справу, і дітки матимуть можливість ще додаткові заняття мати. Тому вітаємо і дякуємо!», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

2 8 scaled

Одночасно в оновленому інтерактивному приміщенні, де облаштували освітній простір, зможуть займатися 50 діток.

До слова, в екологічній станції на різні майстер-класи та групові заняття запрошують діток від 6-ти до 14-ти років. За адресою: Ленкавського 17.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено