Івано-Франківськ

Отримайте гарну посмішку з допомогою ортодонта

Мрієте про рівні зуби? Ортодонти використовують сучасні методи для корекції прикусу та покращення естетики вашої посмішки.

Лікар ортодонт

Якщо ви вважаєте, що ваша посмішка потребує доопрацювання, можливо, настав час звернутися до ортодонта. Лікар може допомогти виправити криві та скупчені зуби, а також проблеми з вирівнюванням щелепи. Вкажемо деякі речі, які необхідно знати, якщо ви роздумуєте про встановлення брекетів.

Коли вам слід відвідати ортодонта

Вам слід записатися на прийом, якщо ви відчуваєте проблеми зі скупченістю, кривизною зубів або вирівнюванням щелепи. Мінімальний вік для відвідування ортодонта – близько 7 років. Важливо зазначити, що до початку лікування мають прорізатися постійні зуби. Якщо почати лікування в ранньому віці, то легше виправити проблему до того, як вона посилиться. Але й дорослі можуть отримати користь від ортодонтичного лікування.

Види брекетів

3 основні типи брекетів: традиційні металеві, керамічні та Invisalign. Традиційні металеві – найпоширеніший тип. Вони включають в себе брекети та дугоподібний дріт, який періодично підтягується. Керамічні варіанти схожі на традиційні металеві, але вони виготовляються з прозорого композиту, який зливається з вашими зубами.

Останній варіант – це Invisalign, що являє собою прозорі пластинки, виготовлені за формою ваших зубів. Їх періодично змінюють, щоб випрямити зуби.

Що очікувати від пари перших відвідувань

Перш ніж розпочати процедуру, вам необхідно пройти обстеження. На цьому прийомі лікар ортодонт огляне ваші зуби та щелепу, щоб визначити найкращий курс дій. Він обговорить з вами розроблений ним план. На наступному прийомі лікар зробить рентгенівські знімки ваших зубів. Також буде знято зліпок. Відбиток – це коли лікар поміщає ложечку з напівтвердою речовиною для зняття зліпка. Матеріал затвердіє, і вийде копія ваших зубів. Цей зліпок допоможе лікарю встановити брекети.

Перші дні носіння брекетів

У перші кілька днів після процедури має місце біль. Пацієнти відчувають дивні відчуття, пов’язані з брекетами і дротом, які тепер стягують їхні зуби. Щоб пом’якшити неприємні відчуття, можна нанести навколо дужок стоматологічний віск.

Як доглядати за брекетами

Після процедури важливо дотримуватися обережності. Дужкам знадобиться близько 24 годин, щоб повністю затвердіти. У перші кілька днів найкраще їсти м’яку їжу. Також важливо уникати липких або твердих цукерок, оскільки вони можуть зіпсувати дріт.

Красива посмішка доступна кожному. Не соромтеся зв’язатися з ортодонтом, щоб дізнатися, як ви можете отримати користь із цієї ортодонтичної процедури.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено