Івано-Франківськ

У Румунії стався потужний землетрус, який відчули в Одесі

Землетрус відчувався в багатьох населених пунктах на території України.

У Румунії стався потужний землетрус, який відчули в Одесі

У Румунії стався землетрус в районі гір Вранча, 130 км від кордону з Україною, на глибині 128 км. За шкалою MSK-64 землетрус відноситься до помірних (п’ять балів), відчувається всіма людьми всередині приміщень, під відкритим небом – небагатьма. Прокидається багато людей, які сплять. Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю, пише ПІК.

“Деякі люди вибігають з приміщень. Тварини хвилюються. Струс будівлі в цілому. Предмети, які висять, сильно коливаються. Картини зрушуються з місця. Деякі нестійкі предмети перекидаються, або зрушуються з місця. Двері і вікна, які не зачинені, відчиняються і знову зачиняються”, – йдеться у повідомленні.

Також земні поштовхи було чути на території України, зокрема в Одесі. Очільник Одеської ОДА Олег Кіпер повідомив: на півдні Одещини землетрус сягнув 2-4 балів. “Трусило” й інші райони області. 

Очевидці розповіли Вікнам, що поштовхи відчувались навіть за межами Одеси, зокрема в Южному Одеської області. Дрижали стіни будинків, найдужче відчувалися поштовхи у багатоповерхівках.

“Я просто сиділа й відчула, як мене хитає. Глянула на вікно, побачила, як рухаються штори, а потім і вся квартира. Я була шокована. Спершу подумала, що в будинок щось влучило, і я просто не почула вибух”, — розповіла мешканка Южного Валерія.

До слова, у Румунії це найпотужніший землетрус з початку року.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено