Івано-Франківськ

На Прикарпатті ведмедиця вкусила учня під час екскурсії: судитимуть вчительку

Судитимуть вчительку, яка залишила дітей без нагляду.

vedmid1

Судитимуть учительку зі Спаської громади, учня якої під час екскурсії вкусила ведмедиця. Один із учнів підійшов до вольєру та намагався рукою доторкнутись до ведмедиці, і та його вкусила, пише ПІК з посиланням на Вікна. 

“Вчитель в травні 2024 року проводила урок, під час якого, не повідомивши керівництво гімназії, самовільно прийняла рішення провести з учнями незаплановану екскурсію у приватній садибі, на території якої знаходяться ведмеді. Перебуваючи на території приватної садиби, вчитель залишила дітей без нагляду, внаслідок чого один із учнів підійшов близько до металевого вольєру та намагався рукою доторкнутись до носової частини ведмедиці. Коли він протягнув ліву руку у сторону ведмедиці, остання вкусила його, спричинивши йому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Дії педагога є кримінальним правопорушенням (злочином), передбаченим ч. 1 ст. 137 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого).

Відповідно до Кримінального кодексу України, за вказаний злочин передбачено покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено