Івано-Франківськ

Загадковий ворожий БпЛА на Львівщині: звідки з’явився та що про нього відомо?

"Гербера" – це російський безпілотний літальний апарат, що використовується російськими агресорами проти України.

2f166aa2e388665d scaled

У вівторок, 17 вересня, о 12:01 у Львівській та о 12:06 в Івано-Франківській області оголосили повітряна тривога через появу невстановленої повітряної цілі.

Про це повідомляли голова Львівської ОВА.

“Є загроза ударних безпілотників. Не ігноруйте”, – наголошував Козицький.

Згодом, станом на 12:39 він повідомив, що у Львівській області триває дорозвідка.

“До відбою загрози активності розвідувальних БпЛА в областях де оголошена повітряна тривога, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги та залишайтесь в укриттях”, – написали тим часом у Повітряних силах ЗС України.

Станом на 12:59 оголосили відбій повітряної тривоги.

“Повітряна тривога у Львівській та Івано-Франківській областях пов’язана із можливою бойовою роботою по невстановленій повітряній цілі”, –повідомилиПовітряні сили.

Що це було? Мабуть “Гербера”

Ймовірно мова йде про БпЛА типу «Гербера», що схожий на «шахед», однак він є розвідувальний.

Летить він на надто низьких висотах, тому фіксація була вже на Львівщині. На Франківщині тривога була превентивною, в області було спокійно та без фіксації цілей в повітряному просторі області.

14d14f66 4055ff4a70da21fd5366886fd19a6b37 scaled

“Гербера” – це російський безпілотний літальний апарат, що використовується російськими агресорами проти України. Його називають спрощеною версією іранського дрона-камікадзе Shahed-136, який у РФ переназвали в “Герань-2”.

Перші повідомлення про новий російський безпілотник “невстановленого типу” датований другою половиною липня 2024 року. В ніч на 24 липня дрон вдруге збили над Києвом – БПЛА впав на відкритій місцевості та залишився майже неушкодженим.

“Дрон побудований за схемою “літаюче крило” з двигуном внутрішнього згоряння у хвостовій частині зі штовхаючим гвинтом”, – описував Defense Express безпілотник, пофарбований у чорний колір.

Дрон був узагалі без бойової частини, тобто він виконував або розвідувальну, або іншу функцію. Тоді як 25 липня сапери Національної поліції знайшли дуже схожий (якщо не ідентичний) дрон, але він належав до ударного класу (дрон-камікадзе).

Ще через кілька днів росіяни оприлюднили відео, що дає змогу ідентифікувати безпілотник як БПЛА “Гербера”.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено