Івано-Франківськ

Верховна Рада провалила голосування за дерусифікацію 300 населених пунктів

Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Верховна Рада провалила голосування за дерусифікацію 300 населених пунктів

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Серед запропонованих змін – місто Южне в Одеській області на Порт-Анненталь, Новомосковськ у Дніпропетровській області на Самар, Первомайськ у Луганській області на Сокологірськ, а також Червоноград у Львівській області на Шептицький. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

За постанову проголосували лише 208 нардепів, 75 утримались, троє голосували “проти”, а п’ятеро не брали участі в голосуванні. Депутати почали вимагати переголосування та блокують трибуну.

“Дивіться, біля трибуни зібралися представники всіх, окрім ОПЗЖ, тут є навіть адекватні слуги. Ми прийняли рішення, що парламент не буде працювати, поки не буде прийнята постанова про 330 перейменувань всіх цих населених пунктів, які досі мають назву прізвищ катів українського народу”, – заявила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко.

Нардепка Софія Федина наголосила, що “передовсім слуги, провалили голосування за постанову щодо зміни колонізаторських назв міст і районів”.

“Що я бачу як проблему? Що ми блокуємо трибуну через перейменування (і це нормально).Але НЕ БЛОКУЄМО трибуну через мобілізацію людей до 25 років. А ось це погано. Система має бути справедливою”, – зазначив нардеп  Олексій Гончаренко.

Він також додав, що варто українізувати вулиці, наголосивши, що наразі “російське прибираєм, а зʼявляється німецьке”. Нардеп мав на увазі перейменування Южного на Порт-Анненталь.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено