Івано-Франківськ

Перші українські пілоти завершили підготовку на літаках у Франції (ФОТО)

Після завершення навчання вони мають вирушити до навчального центру в Румунії.

Перші українські пілоти завершили підготовку на літаках у Франції (ФОТО)

Франція завершила підготовку першої групи українських льотчиків на реактивних штурмовиках Alphajet. Про завершення навчання повідомили ЗС Франції і опублікували відповідні фото, пише ПІК.

“У ЗС Франції заявили про рішучу підтримку військових зусиль України. Франція щойно завершила підготовку першого класу українських пілотів на Alphajet”, – йдеться в дописі.

У відомстві додали, що центр Повітряно-космічних сил Франції готує пілотів для задоволення оперативних потреб Міноборони України з березня 2024 року.

piloti scaled

У Франції зобов’язалися за два роки навчити 26 українських пілотів. За даними ЗМІ, з березня навчалися десять пілотів. Частина з них ніколи не літала, інші мали досвід польотів на навчально-тренувальних літаках L-39 Albatros.

Після кількох місяців підготовки у Великій Британії, зокрема для вивчення англійської мови, в березні цього року група льотчиків прибула до Франції, де розпочала теоретичну та практичну підготовку.

Для льотної підготовки пілотів використовують передані Бельгією модифіковані реактивні навчально-тренувальні літаки Alphajet, оснащені панеллю приладів, що імітує аналогічну в американських винищувачах F-16.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено