Івано-Франківськ

Бійка у Франківську, неякісні продукти та лайки за гроші: ТОП-10 новин тижня за 16-22 вересня

А також шахеди на Прикарпатті та побиття підопічної у Коломиї.

Бійка у Франківську, неякісні продукти та лайки за гроші: ТОП-10 новин тижня за 16-22 вересня

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 16-23 вересня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

ВІЙНА

Шахеди на Прикарпатті 

У ніч на 20 вересня, росіяни атакували Прикарпаття ударними БпЛА. Сили ППО працювали біля Франківська. На щастя, ніхто з людей не постраждав. За словами міського голови Руслана Марцінківа, є лише невеликі пошкодження біля гаражів.

Атака на Кривий Ріг

photo 2024 09 21 07 30 06 scaled

В ніч на 21 вересня російські окупанти вдарили по Кривому Розі. Троє людей загинули серед них бабуся та 12-річний онук. У місті пошкоджені приватні житлові будинки.

Фронт

942 доба війни в Україні: росіяни безупинно атакують наші позиції

942 доба війни в Україні: противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. 21 вересня ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетні удари із застосуванням десяти ракет, а також 77 авіаударів, зокрема скинув 116 КАБ. Крім цього, здійснив понад 5000 обстрілів, з них 175 – із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження більше 1570 дронів-камікадзе.

 Втрати російських загарбників за добу склали 1500 осіб. Також українські воїни знищили 22 танки, 52 бойові броньовані машини, 63 артилерійські системи, дві РСЗВ, 67 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 57 автомобілів і 19 одиниць спеціальної техніки.

БІЙКА У ФРАНКІВСЬКУ

Військовий ветеран потрапив до лікарні після конфлікту через забудову біля озера в Івано-Франківську

Поліція відкрила два кримінальні провадження через сутичку, що сталася 20 вересня в Івано-Франківську між прихильниками спорудження реабілітаційного центру поблизу озера та містянами, які виступають проти забудови цієї території. Внаслідок конфлікту до лікарні потрапив військовослужбовець Андріан Волгін, який відстоює збереження зеленої зони та створення там парку ветеранів.

ЗЕМЛЕТРУС

У Румунії 16 вересня стався землетрус в районі гір Вранча, 130 км від кордону з Україною, на глибині 128 км. За шкалою MSK-64 землетрус відноситься до помірних (п’ять балів), відчувається всіма людьми всередині приміщень, під відкритим небом – небагатьма. 

Також земні поштовхи було чути на території України, зокрема в Одесі. Очільник Одеської ОДА Олег Кіпер повідомив: на півдні Одещини землетрус сягнув 2-4 балів. “Трусило” й інші райони області.  Дрижали стіни будинків, найдужче відчувалися поштовхи у багатоповерхівках.

НЕЯКІСНІ ПРОДУКТИ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

постачання неякісних харчових продуктів для потреб військових частин в івано-франківській області: поліцейські повідомили про підозру підряднику

Правоохоронці повідомили про підозру підрянику за постачання неякісних харчових продуктів для потреб військових частин в Івано-Франківській області. Лише за одним договором сума завданих збитків майже 580 000 гривень. 

Між оборонним відомством та низкою комерційних структур були укладені договори щодо постачання продуктів – вершкового масла – для військових частин, дислокованих в Івано-Франківській області, загальною вартістю 10 млн грн.

Однак, як встановили поліцейські, замість вершкового масла постачальник закупив небезпечний для здоров’я та дешевий спред з пальмовою олією, який продавав Збройним силам за цінами дорогого масла. За скоєне йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

ПОБИЛА ПІДОПІЧНУ

У Коломиї працівниця психоневрологічного інтернату побила підопічну (ФОТО)

У Коломиї трапився ганебний інцидент у жіночому психоневрологічному інтернаті: працівниця побила підобічну. Днями під час вечері, між 54-річною молодшою медсестрою та дівчиною стався конфлікт. В ході якого жінка вдарила підопічну інтернату металевою чашкою по голові та металевим предметом по спині.

19-річна дівчина отримала травми на спині, боці та голові. За фактом побиття поліцейські відкрили кримінальне провадження, а керівництво закладу відсторонило працівницю від роботи.

“ДОРОГІ” ЛАЙКИ

o 1i3uqlo0v1fbi19s7v0l19n1u0b1k

36-річний франківець втратив майже 309 тисяч гривень, потрапивши у шахрайську схему «Гроші за лайки». Умова роботи полягала в проставленні вподобайок під відео в «TikTok».

Спочатку за виконані завдання аферисти виплачували чоловіку від 100 до 500 гривень. Надалі, для виводу вже зароблених грошей, потерпілому необхідно було вкласти власні кошти. Таким чином, чоловік перерахував на рахунки аферистів майже 309 тисяч гривень. Але ні заробітку, ні власних грошей франківець не отримав.

ЗАБОРОНА ТЕЛЕГРАМУ

заборонили телеграм

В Україні чиновникам і військовим заборонили користуватися месенджером Телеграм на робочих пристроях. Таке рішення ухвалили Національний координаційний центр кібербезпеки 19 вересня та Рада нацбезпеки та оборони.

Також використання Телеграму обмежили на об’єктах критичної інфраструктури. Пояснюють це загрозою національній безпеці.

ФРАНКІВСЬК І ТРИВОГА

З початку року повітряна тривога на Франківщині лунала 170 разів. Ми поцікавилися у франківців та гостей міста, чи спускаються вони в укриття у третій рік повномасштабної війни.

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Дякуємо, що читаєте ПІК!

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено