Івано-Франківськ

Коли та як краще пересаджувати півонії: поради

Розуміння того, як омолодити півонії, є дуже важливим, адже так можна зміцнити силу рослини та потенціал її цвітіння.

415391 1 scaled

На відміну від багатьох багаторічних рослин, півонії можуть рости десятиліттями без особливого догляду з боку квітникарів. Та все ж бувають випадки, коли поділ і пересадження рослини може допомогти омолодити її та дати їй нове дихання, пише ТСН.

Визначення часу розділення півоній залежить від сезону та загального віку рослини. В ідеалі хорошими кандидатами на поділ мають бути рослини, які добре прижилися, здорові на вигляд і не мають ознак хвороби або стресу.

Осінь – найкращий час для переміщення трав’янистих півоній, коли вони вже давно пройшли зростання і переходять до стану спокою. Тож якщо ви збираєтеся це робити, це має бути частиною вашого осіннього догляду за півонією. Ви можете почати викопувати та ділити кущі, коли рослини почнуть відмирати природним шляхом.

depositphotos 4176690 stock photo peonies

Через прохолодніші умови вирощування пересадження півоній восени часто призводить до міцніших рослин. Садівникам, які прагнуть зменшити ризики захворювання півоній, обов’язково треба проводити пересадження наприкінці сезону, але так, щоб до кінця осені вони встигли добре вкорінилися. Якщо ви хочете зберегти півонію, яка може прослужити десятиліттями, пересадження допоможе їй повернутися міцною.

Куди пересаджувати півонії

Пересаджуючи рослини, садівникам однаково доведеться враховувати особливі потреби їхнього зростання. Це означає, що кожна ділянка має добре дренуватися. Хоча півонії зможуть адаптуватися до місць з частковим затіненням, вони найбільше цвістимуть там, де зможуть отримати повне сонце.

b9300b58 scaled

Як пересадити півонію

Щоб пересадити півонію восени, викопайте неглибоку ямку приблизно вдвічі більшу за ширину коренів. Помістіть коріння в яму, поклавши його рівно та переконавшись, що кожна брунька спрямована вгору.

Обережно засипте яму, щоб кожне вічко, що росте, було покрите не більше ніж п’ять см ґрунту. Півонії, які були посаджені занадто глибоко, можуть навесні погано проростати або можуть не зацвісти. Зрештою майте на увазі, що розділеним півоніям може знадобитися один або два додаткові сезони, перш ніж вони знову зацвітуть.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено