Івано-Франківськ

Статистика шокує: у Калуші в одному будинку зафіксували 67 витоків газу

Витоки газу – це пряма загроза безпеці людей.

IMG 20240924 100534 130 scaledЗ квітня фахівці Івано-Франківської філії «Газмережі» перевірили внутрішньобудинкові системи газопостачання у майже у 1,4 тис. багатоповерхівках і усунули понад 5,5 тис. витоків газу. Антирекорд зафіксували у п’ятиповерхівці Калуша – 67 витоків газу в одному будинку.

Про це ПІК повідомляє пресслужба  Івано-Франківської філії «Газмережі».

У філії нагадують, що у вересні минулого року Міністерство енергетики України видало наказ, згідно з яким фахівців «ГАЗМЕРЕЖІ» зобов’язали обстежувати газопроводи на щільність і герметичність в багатоповерхових будинках.

Роботи включають випробування системи на щільність, перевірку на герметичність з’єднань, усунення виявлених витоків газу.

«Витоки газу – це пряма загроза безпеці людей. Їх не можна ігнорувати. Якщо вчасно не усунути витік газу, він може призвести до надзвичайної ситуації. Тому технічне обслуговування – це передусім безпека людей та стабільне газопостачання», – говорить начальник відділу технічного обслуговування Івано-Франківської філії «Газмережі» Богдан Дубницький.

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових системах газопостачання здійснюється на підставі типового договору, затвердженого державним регулятором – НКРЕКП. Проводиться один раз на 5 років у будинках, де газові мережі експлуатуються менш ніж 25 років, та раз на 3 роки, якщо мережам будинку – понад 25 років. Відповідно оплата нараховується лише один раз на 3 або 5 років.

Оплата проводиться після виконання робіт з коштів ОСББ, керуючої компанії або кожним споживачем газу за індивідуальними квитанціями. Цього місяця мешканцям будинків, у яких провели технічне обслуговування, надійдуть разові рахунки за проведені послуги.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено