Івано-Франківськ

Чоловік з інвалідністю, якого побили в ЦНАПі на Надвірнянщині, прагне справедливості (ВІДЕО)

Волонтер Володимир Сікердей звернувся до редакції ПІК задля розголосу резонансної справи щодо побиття у ЦНАПі.

maxresdefault scaled

На початку липня Володимир Сікердей звернувся до Центру надання адмінпослуг Переріслянської громади, щоб отримати соціальну послугу – заяву щодо оформлення догляду за людиною з інвалідністю. У ЦНАПі виник конфлікт через оформлення відповіді на цю заяву.

За словами чоловіка, йому відмовили у видачі будь-якого документа щодо розгляду заяви і почали насміхатися. Коли Сікердей спробував зафіксувати це на камеру свого гаджета, на нього напав невідомий.

«Він вдарив і почав втікати. Поліція його знайшла згодом. У мене була розбита губа, текла кров, це бачила поліція. Згодом я був на судово-медичній експертизі», – розповів надвірнянець.

З надією на справедливість

Шукаючи справедливості, Володимир Сікердей звернувся у ПІК та розповів деталі події та поділився своїм баченням подальшого розвитку справи.

«Я звернувся до поліції із заявою про те, що мені нанесли тілесні ушкодження, а також частково пошкодили моє майно – мобільний телефон. На даному етапі триває слідство. Як громадянин України, я сподіваюся, що всі обставини цієї справи будуть встановлені, винні будуть притягнені до відповідності. Сподіваюся на справедливість».

За словами Володимира Сікердей, його вражає байдужість місцевої влади, а саме Переріслянської територіальної громади.

«Коли я показав відео місцевому голові, а це було одразу після побиття, він мені відповів: «Роби собі що хочеш, поступай як знаєш». Мало того, він сказав, що ця справа не повинна йти слідчому, а її повинен розглядати місцевий дільничний».

Нападник й досі на посаді

Втім, справою зайнялася саме Надвірнянська поліція, яка відкрила кримінальне провадження за ст. 125 ч. 1 «Навмисне нанесення легких тілесних ушкоджень». Після події брат потерпілого відвіз його в травмпункт, де зняли побої.

«У мене дуже сильно боліла голова, нудило. Був нервовий зрив, адже мені не можна нервуватися. Моя хвороба пов’язана із нервами, маю ДЦП з дитинства. До речі, коли я виходив з місця події, чоловік, який мене побив, фактично визнав це, адже сказав, цитую: «Мало я тобі дав. Тебе треба взагалі вбити». На мою думку, таке неприпустимо».

Сікердей каже, що його кривдник й досі не відсторонений від роботи.

«Я взагалі не знав, що він є працівником Переріслянської громади. Я думав, що це людина, яка прийшла у ЦНАП за довідкою. І саме після того, як працівниця ЦНАП неадекватно зреагувала на мій телефон, завгосп підійшов і вдарив мене…».

“Безкарність породжує ще більше зло”

Чоловік обурений, що ані голова громади, ані його кривдник, не вибачилися за інцидент. Каже, що мова не йде про фінансові відшкодування, хоча на мобільний телефон він збирав кошти чотири роки.

«Безкарність породжує ще більше зло. Йому (завгоспу, – ред.) не дали догани, натомість  зробили з нього героя. Мовляв, він захищав жінок від погроз та агресії. Хоча на моєму відео чітко видно, що я ні на кого не нападаю. Я просто сказав: «Надайте мені офіційну відповідь». Якщо вони вважають, що це погрози, то я вже не знаю, як з ними спілкуватися».

Зрештою, Володимир Сікердей готовий відстоювати свою правду у суді.

«Я вважаю, що не зробив нічого такого, за що би можна було зі мною так повестися. Я на це не заслужив. Мені, як людині, образливо. Саме тому прагну справедливості», – додав потерпілий.

Більше коментарів Володимира Сікердея дивіться у нашому відео:

Що кажуть у поліції

У коментарі ПІК в обласній поліції підтвердили, що 2 липня до надвірнянських поліцейських надійшло повідомлення від жителя Переріслянської територіальної громади,  1996 року народження,  про конфлікт у ЦНАПі, що в селі Перерісль. Слідчі територіального підрозділу поліції дану подію зареєстрували в єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.1 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року

Наразі у  Кримінальному проваджені  проводяться допити свідків та очевидців, для встановлення всіх обставин  події та прийняття процесуального рішення згідно з чинним законодавством. Досудове розслідування триває.

До теми

Володимир Сікердей – відомий в район волонтер, член ГО “СЛІД”, займає активну життєву позицію щодо розв’язання проблем людей з інвалідністю, бере активну участь у заходах організації та всіляко сприяє в громадській роботі організації.

459417669 1057029039537710 4154288696597301710 n scaled

Колеги про нього відгукуються, як про активного, наполегливого, відповідального, здатного приймати рішення та відстоювати власну думку.

Володимир нагороджений грамотою ОДА за активну волонтерську та благодійну діяльність, адже постійно підтримує ЗСУ особисто задонатив за час війни понад 100 тисяч гривень.

459988071 966335648652298 802637799298998328 n scaled

Зокрема, днями волонтер з Надвірнянської громади передав дрони нацгвардійцям.

“Володимир Сікердей щодня робить все можливе, щоб хлопці на передовій наближали нашу Перемогу! Такі “пташки” вже не раз показали гарні результати. Щиро вдячний Володимиру Сікірдею за постійну підтримку ЗСУ. Дякую всім хто сприяє, фінансує, донатить та допомагає ЗСУ!”, – зазначає Андрійович.

460382234 3768120723502272 6361079127190281389 n scaled

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено