Івано-Франківськ

Мінцифри планує впровадили штучний інтелект в роботу держави

Штучний інтелект і автоматизація — пріоритетний напрям, зазначив Федоров.

shtuchnyy intelekt 768x421 1

Міністерство цифрової трансформації напрацьовує політику для впровадження штучного інтелекту в роботу держави.

Про це повідомив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає “Інтерфакс-Україна”. 

“У кожному напрямі (над якими працює Мінцифри – ІФ-У) є свої проєкти, які потрібно формувати. А окремий напрям, який узагалі зараз стане фундаментальним, наскрізним для кожної галузі, про який ми дбаємо, де формуємо політику, це буде, звісно, штучний інтелект“, – сказав Федоров.

Він зазначив, що Україна має не пропустити цей тренд у світі, а стати центром. На його думку, таким чином, з’явиться можливість “обігнати” інші цифрові уряди.

“Ми зі 102-го місця у світі на п’яте місце за п’ять років піднялися. Але нам потрібно на перше місце, якраз штучний інтелект і автоматизація – той напрям, який зараз для нас пріоритетний”, – наголосив Федоров.

Він додав, що представники Мінцифри проводитимуть зустрічі з усіма провідними ІТ-компаніями України, обговорюватимуть, що можна зробити в цьому напрямі, і як залучити компанії.

До слова, 21 вересня заступник міністра економіки Олександр Циборт повідомив, що обговорював із українським офісом Google можливість інтеграції ШІ в державні сервіси.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено