Івано-Франківськ

На Прикарпатті та в інших областях викрили ділків, які фінансували російську агентуру в Україні (ФОТО)

Від початку повномасштабної війни ділки провели через свої обмінники десятки мільйонів у гривневому еквіваленті.

photo 2024 09 25 15 01 15 scaled

Служба безпеки та Бюро економічної безпеки ліквідували мережу підпільних онлайн-сервісів, які працювали через заборонену в Україні російську платіжну систему Webmoney.

За наявними даними, частина переказів через цю платформу була призначена для фінансування російської агентури в нашій державі.

У результаті комплексних заходів у 10 регіонах України викрили 12 ділків, які підозрюються у незаконній діяльності.

“За матеріалами справи, учасники «схеми» нелегально приймали електронні кошти від клієнтів, у тому числі з рф, а потім конвертували їх у потрібну валюту і переводили на банківські реквізити або в готівку. У такий спосіб з початку повномасштабної війни ділки провели через свої обмінники десятки мільйонів у гривневому еквіваленті. З кожної транзакції фігуранти мали свій «відсоток», – йдеться у повідомленні СБУ. 

photo 2024 09 25 15 01 15 2 scaled

Для пошуку потенційних клієнтів використовували спеціалізовані сайти, де розміщували рекламні оголошення.

Під час обшуків у Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Вінницькій та Запорізькій областях вилучили комп’ютерне обладнання, мобільні телефони та банківські картки із доказами злочинів.

photo 2024 09 25 15 01 16 scaled

Наразі всім 12 ділкам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 200 Кримінального кодексу України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення).

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено