Івано-Франківськ

Росіяни розстріляли 16 військовополонених ЗСУ, – Офіс генпрокурора

«Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту» .

photo 2024 10 01 21 16 34

Російські окупанти на Покровському напрямку в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр розстріляли 16 українських військовополонених. За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, Україна розпочала розслідування

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Першого жовтня у медіа поширили інформацію про ймовірний розстріл ворогом 16 військовополонених ЗСУ. На оприлюдненому відео зафіксовано, як українські військові під контролем окупанта вийшли з лісопосадки. Коли військовополонені вишикувалися в шеренгу, росіяни умисно відкрили по них вогонь на ураження.

“Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою”, – повідомляє Офіс.

У матеріалі акцентують, що такі дії держави-агресора є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин.

“Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва”, – заявив генпрокурор Андрій Костін.

Зараз проводять заходи стосовно перевірки опублікованого матеріалу. Розпочато слідчі та розшукові дії, спрямовані на встановлення усіх обставин злочину.

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

    © 2020 Всі права захищено