Івано-Франківськ

Смаки Чехії: сузір’я найкращих рецептів

Чеська кухня завжди щедра й трошки урочиста.

Чеська кухня поєднує в собі традиції слов’янських народів з австро-угорським впливом, створюючи неповторний смаковий букет. Чехи полюбляють добре поїсти, тому більшість страв є ситними. В традиційній рецептурі присутні свіжі овочі, гриби, м’ясо, пиво та крупи. Багато місцевих страв готуються з густими соусами на основі борошна, сметани чи вершків. Жителі Чехії особливо пишаються своєю випічкою: булочками, кнедликами, пампушками. Найсмачніші чеські смаколики з борошна можна знайти за посиланням lvivskirecipes.com.ua/recipes/cheska/ і приготувати їх в домашніх умовах.

AD_4nXfeNGAtmUFytunmz0DhO6a2Mha8DGCfhSUFTI4m2lo2DR9wFB1uu1MfN-z9Gp6vjB0t-ghTB1ZVUztuAxDeBNof_dbyetielCSaIqBqwkrw7uoyvZ7yJ37ro53zzJsVArfYTo0BRKzDV-y9ym_dalDoTICX8zBiGz07Lr4mzw?key=l9cNVaBW3F--VTLNF4TU2Q

Солодкий хліб з трьома начинками

З дріжджового тіста виготовляють 12–15 кульок, які наповнюють начинками: сливовим і абрикосовим варенням, солодкою сирковою масою. Перед випіканням змащують жовтком. Готовий пиріг схожий на вишукану їстівну квітку, що додає йому ще більшої спокусливості. За бажанням кількість кульок може варіюватися — все залежить від розміру форми для випікання.  Цей достатньо простий і бюджетний смаколик має одразу три різні смаки. Прекрасний варіант як для сімейного столу, так і для святкового зібрання.

Чеснечка — запашний супчик 

Сало з прорістю дрібно нарізають і обсмажують. Тоненькі пластівці часнику пасерують з майораном на вершковому маслі, через кілька хвилин сюди ж додають кубики сирої картоплі. Через 3 хвилини ароматну суміш засипають у киплячий бульйон, солять і варять до м’якості картоплі. Потім зубці часнику пропускають через прес, вкидають до збитих вінчиком яєць і додають у  суп. Зовсім скоро чеснечка набуває неперевершеного вигляду та аромату. Кілька хвилин витримки — і найпопулярніший в Чехії супчик можна знімати з вогню. Перед подачею прикрасити подрібненими кропом і зеленою цибулею. Багато гурманів полюбляють чеснечку з сухариками, грибними чи м’ясними чипсами.

AD_4nXelVbrpd8sHRiSZZfZiLwmsv5KRc28ixziqkMtyNiuBZYdzJaQlOvUsxhrD3EJL8iGw4pLBeaQTN9EQwDYYSzgBfSDgidOhaVoT61BqUer4soUhBEZ-4M_Zm5Bms-aboyKV0T9-02-zOJpe_p5LUlnJGCLyJrs9PTrUeHbO?key=l9cNVaBW3F--VTLNF4TU2Q

Рулька по-чеськи «Королівська» 

Підготовлену свинячу рульку обсмажують з усіх боків до золотистої скоринки, потім викладають у велику каструлю. Додають цибулю, моркву, часник, лавровий лист, перець горошком і темне пиво (воно має покрити рульку повністю). Чеський делікатес потрібно варити на повільному вогні під кришкою 2–3 години. Після цього рульку обсушують і обмазують сумішшю меду, гірчиці та соєвого соусу.  Запікають в духовці до утворення хрусткої скоринки. Рекомендується подавати гарячою з вареною картоплею, квашеною капустою чи іншими овочами.

Трдельники — окраса  кожного свята

Випічка з незвичною назвою та казковим смаком закохує з першого шматочка. Оригінальні трубочки готуються з дріжджового тіста, яке намотується на спеціальні металеві циліндри чи конуси. Готовий виріб змащують розтопленим вершковим маслом, після чого акуратно обкочують у солодкій посипці — цукрі з корицею. Традиційно ця чеська випічка подається пустою всередині, але можливі й смачні варіації. Начинкою для трдельників може бути ванільне морозиво, шоколадна паста, збиті вершки і… все, що підкаже фантазія.

AD_4nXdMs6mx2BUHta3cWVRFMzBfsv5gACbq_Ih80FXTldhVEjjNrgfBOP6YWahBNQ3hD2RAfVevQ6YZhIzD8VuFK_cx7SJ_5jkxzdxkha20l__g8JjVUK5MLLaTS-_m8lHnZtAOvq45HVrlRFIsUfXjrKy8hLJLQS2gjskV1IYSPA?key=l9cNVaBW3F--VTLNF4TU2Q

Чеська кухня завжди щедра й трошки урочиста. Вона допоможе перетворити навіть звичайний обід на маленьке свято та створити піднесений настрій!

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

    © 2020 Всі права захищено