Івано-Франківськ

Чи готовий Бурштин до опалювального сезону: міський голова Андрієшин відповів (ФОТО)

Голова Бурштинської громади Василь Андрієшин розповів про підготовку до опалювального сезону 2024/2025 року.

photo 2024 10 03 12 12 45 2 scaled

Внаслідок ракетних обстрілів по об’єктах Бурштинської ТЕС, протягом березня-червня цього року були масштабно пошкоджені виробничі приміщення, а також технологічне обладнання, зокрема, яке забезпечує роботу системи централізованого теплопостачання та постачання гарячої води.

“У зв’язку із ситуацією, що виникла під час опалювального сезону 2023-2024 років, в Бурштині з 26 березня по п’яте квітня 2024 року ввели надзвичайну ситуацію місцевого рівня техногенного характеру”, – розповів очільник міста Василь Андрієшин.

За словами Андрієшина, з огляду на це постало питання пошуку та впровадження  альтернативних джерел теплопостачання для соціально важливих об’єктів та мешканців міста Бурштин і села Дем’янів.

photo 2024 10 03 12 12 43 scaled

“Було прийнято рішення щодо будівництва 2 газових блочно-модульних котелень потужністю 8 і 10 МВт, що забезпечать опаленням споживачів Бурштина та будівництво 4 твердопаливних блочно-модульних котелень потужністю 1 МВт кожна для забезпечення опаленням соціально важливих об’єктів, а саме закладу охорони здоров’я та закладів загальної та дошкільної освіти”, – додав голова Бурштинської громади.

Для реалізації цих заходів, Кабінет Міністрів України виділив майже 210 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету для забезпечення послугами з теплопостачання населення на території Бурштинської громади. Івано-Франківська обласна рада відповідно до розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації виділила 10 мільйонів гривень, також субвенцію у розмірі 10 мільйонів гривень надала Київська міська рада.

А 36 громад Прикарпаття, які приєдналися до ініціативи “Взаємодопомога громад Прикарпаття у кризових ситуаціях”, започаткованої Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України, виділили для Бурштинської громади 6 756 000 гривень.

photo 2024 10 03 12 12 45 3 scaled

Василь Андрієшин підкреслив, що сьогодні Бурштинська міська рада проводить активну підготовку до початку опалювального сезону, а саме:

  • вже визначили виконавців робіт для будівництва 2 блочно-модульних твердопаливних котелень альтернативної системи опалення для Бурштинського ліцею №3 та Бурштинського ліцею №2, потужністю 1 МВт кожна;
  • на території КНП «Бурштинська центральна міська лікарня» проводять роботи з будівництва і введення в експлуатацію стаціонарної твердопаливної котельні потужністю 1 МВт
  • КП «Житловик» уклав договір на виконання робіт та закупівлю зі встановлення газових блочно-модульних транспортабельних котелень по вулиці Міцкевича (потужністю 10 МВт) та вулиці В. Стуса (потужністю 8 МВт). З сьомого жовтня 2024 року розпочнуть будівництво і введення в експлуатацію цих котелень.

“До настання морозів градусів Бурштинська ТЕЦ буде працювати і подавати тепло для міста”, – додав Василь Андрієшин.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

    © 2020 Всі права захищено