Івано-Франківськ

На Прикарпатті 37-річний ув’язнений організував наркотрафік до виправних колоній (ФОТО)

Перекрили канал постачання наркотичних речовин до Коломийської виправної колонії та Івано-Франківської установи виконання покарань.

926d6b3cab0d5cc8dd421b0dd0f14173 scaled

В Івано-Франківській області Служба безпеки спільно з Національною поліцією заблокувала масштабний наркотрафік, який відбувався між в’язнями виправних установ та їхніми зв’язками «на волі».

Організував наркотрафік 37-річний «смотрящий» за відділенням колонії, який наразі у її стінах відбуває чотирирічне покарання за скоєння смертельної ДТП, повідомили в Нацполіції.

До обігу наркотиків причетні 25 людей, котрі перебували як у виправних установах, так і поза їх межами.

“Смотрящий” за одним із відділень Коломийської виправної колонії та шестеро його спільників налагодили канал постачання заборонених речовин у пенітенціарну установу. Наркотики закуповували четверо їхніх зв’язків «на волі». Вони фасували та маскували наркотичні речовини серед продуктів та передавали ув’язненим під виглядом посилок, – йдеться у повідомленні.

Оплата за товар відбувалась із так званого злодійського «общака». Всі деталі наркобізнесу узгоджувалися зі «смотрящим» за колонією.

СБУ також встановила п’ятьох дилерів, у яких «на свободі» закуповували «товар», та відстежила весь ланцюжок переміщення наркотиків до виправної установи.

Також, на торгівлі наркотиками викрили трьох ув’язнених з Івано-Франківської установи виконання покарань та двох їхніх спільників на волі.

Ув’язнені організували закупівлю та пересилку наркотиків у закриту установу, а отримавши посилки, збували «товар» іншим ув’язненим. Фігуранти також причетні до контрабанди наркотиків за кордон.

СБУ та Нацполіція провели 28 обшуків в установах та за адресами проживання фігурантів, які перебувають на волі. Вилучили мобільні телефони, банківські картки та гроші, записи, наркотики та обладнання для їх вживання.

Дев’ятьом ув’язненим та їхніх спільників на свободі повідомили про підозру в причетності до незаконного обігу наркотиків (ч. 2 ст. 307 КК України).

Усі фігуранти знаходяться під вартою. Досудове розслідування триває.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

    © 2020 Всі права захищено