Івано-Франківськ

За матеріалами СБУ заочно засудили до 15 років тюрми «заступницю голови уряду лнр»

За матеріалами СБУ заочно засудили до 15 років тюрми «заступницю голови уряду лнр». Мешканка Луганська обіймає посаду «заступниці голови уряду

462146103 956074756561255 8208226088195134278 n scaled

За матеріалами СБУ заочно засудили до 15 років тюрми «заступницю голови уряду лнр». Мешканка Луганська обіймає посаду «заступниці голови уряду лнр» з липня 2023 року. В окупаційному уряді вона відповідає за економіку, фінанси, майнові та земельні питання, є куратором трьох т.зв. «міністерств».

Про це повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Зрадниця займається впровадженням законодавства рф та зміцненням контролю держави-агресора над економічними процесами в Луганській області. Зокрема, переводить захоплені українські підприємства у підпорядкування міністерства будівництва та комунального господарства рф. Робить це під виглядом входження українських промислових гігантів до так званої «вільної економічної зони», яку держава-агресор запровадила на окупованих територіях”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином фігурантка перевела в російське підпорядкування «Алчевський металургійний завод», «Стаханівський завод феросплавів» та «Луганський завод трубопровідної арматури «Маршал».

Крім того, вона налагоджує зв’язки зі суб’єктами російської федерації та російськими адміністраціями в окупованих українських регіонах, веде активну пропаганду на підтримку рішень і дій держави-агресора.

За матеріалами СБУ суд визнав фігурантку винною в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

“Її засудили до 15 років тюрми з конфіскацією усього майна. Оскільки фігурантка переховується на непідконтрольній території, строк відбування покарання їй обчислюватиметься з моменту затримання”, – йдеться у повідомленні.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено